Nem volt szerencséje az Arconic-Alba Fehérvárnak a férfi kosárlabda NB I 12. körében. Alejandro Zubillaga csapata a DEAC vendégeként a rendes játékidő jelentős részében vezetett, a hajrá előtt már 11 ponttal is, ám a végére egalizáltak a hazaiak, akik aztán az idegőrlő ráadásban úgy nyertek 93-92-re, hogy a végén Barnett a két büntetőjéből csak egyet dobott be.

Érdekesség, hogy tulajdonképpen ezek a büntetőzések döntötték el a péntek esti ütközetet, ugyanis a rendes játékidő legvégén Drenovac mindhárom büntetőjét bedobva mentette hosszabbításra a meccset, míg Vojvoda elhibázta a maga dobását, amire még volt idő. Aztán jött a ráadás, ahol pedig Barnett rontotta el az egyik büntetőjét.

Philmore parádéja és 31 pontja – ennek is köszönhetően – nem ért sokat, miként a szintén jól kosarazó, 23 pontig jutó Chambers produkciója sem. Vojvoda 13 egységet gyűjtött, de volt már ennél sokkal jobb napja, miként a már említett Barnettnek is, aki 8 pontot tett a közösbe.

Ez ma nem az Alba napja volt, legalábbis Fortuna most elengedte a kezét. Van ilyen. Ezzel együtt is a 2. helyen áll az alapszakasz tabelláján a fehérvári egylet, amely a következő fordulóban majd a ZTE-t fogadja december 16-án, szombaton 17.00 órakor.