Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán is köszönetet mondott a szombat este egy fehérvári gyárcsarnokban kiütött tűz oltásában résztvevőknek. „A Katasztrófavédelem rögzítette, hogy a lakosság és városunk nincs és nem is volt veszélyben, a tüzet mostanra teljesen felszámolták, de az utómunkálatok még tartanak.” – írja Székesfehérvár polgármestere. A bejegyzés szövege az alábbiakban olvasható.

„A Katasztrófavédelem és az Arconic-Köfém arról tájékoztatott, hogy ma este 7 körül tűz ütött ki a vállalat gyárcsarnokában, a tűz az egyik olvasztókemence tetején keletkezett az öntödében.

A tüzet városunk és a környező települések tűzoltói eloltották. A Katasztrófavédelem rögzítette, hogy a lakosság és városunk nincs és nem is volt veszélyben, a tüzet mostanra teljesen felszámolták, de az utómunkálatok még tartanak.

Ezúton is szeretném megköszönni a katasztrófavédőink helytállását, akik közül egy, a beavatkozásban részt vevő tűzoltó könnyebb sérülést is szenvedett. Kiemelkedő hősiességét mutatja, hogy a kivizsgálást követően ismét, rögtön szolgálatba állt. Mielőbbi gyógyulást kívánok neki, egyben egész Székesfehérvár háláját tolmácsolom felé és minden kollégája irányába!”

(A fotó illusztráció)