Koszorúzással és néma főhajtással emlékezett Székesfehérvár Önkormányzata nevében Róth Péter alpolgármester a Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezredre ma délelőtt  a Zichy ligetben. Este ugyanitt a honvéd nyugállományúak és hagyományőrző civil szervezetek rendeznek tiszteletadást az ezred emlékművénél.

Július 18-a az első világháborúban harcolt Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred emléknapja. Az alkalom tiszteletére Székesfehérvár Önkormányzata hagyományosan minden évben megemlékezést szervez ezen a napon. Kedden délelőtt csendes koszorúzás zajlott a Zichy ligetben, az ezred emlékművénél, melynek ma látható, végleges változatát 1928. júniusában avatták fel. Az úgynevezett oroszlános emlékműnél Róth Péter alpolgármester helyezte el az emlékezés koszorúját.

17 es gyalogezred koszoruz23 1 RothP

Szintén kedden 18.00 órától ugyanitt a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja tart megemlékezést a Krajczáros Alapítvánnyal és a csatlakozó civil szervezetekkel közösen. A résztvevők mécsesgyújtással emlékeznek az ezred hős katonáira.