Amint arról már beszámoltunk, idén is átadja a közszolgálatban dolgozók elismerésére alapított szakmai díját az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért. A díjazottakra bárki tehet javaslatot e-mailben augusztus 20-ig. Olyan magánszemély kaphatja az elismerést, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél, vállalkozásnál, és munkájával elkötelezetten segíti a helyi civil szervezeteket.

A fehérvári közszolgáltatások szervezői, az önkormányzati intézmények, cégek és az állami szervezetek fontos partnerei a székesfehérvári civil szférának. A különféle nonprofit szervezetek munkatársai napi kapcsolatban vannak a közszolgáltatásban dolgozókkal, és segítik egymás munkáját. A közszolgálati munkatársak személyes elköteleződése, támogató hozzáállása szükséges ahhoz, hogy a civil szektor programjai, szolgáltatásai, rendezvényei megvalósuljanak.

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2017-ben díjat alapított arra, hogy a civil társadalom elismerje a közszolgáltatásokban dolgozók munkáját. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál. Évente maximum három fő részére adományozható az elismerő oklevél.

Az idei díjazottakra bárki javaslatot tehet 2023. augusztus 20-ig a fogyvedalap@gmail.com e-mail címen. Az okleveleket várhatóan kora ősszel, a Székesfehérvári Civil Naphoz kapcsolódósan adják át.