Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara kitárja kapuit és bepillantást enged tudományos életébe a Kutatók Éjszakáján szeptember 29-én. Izgalmas kísérletekkel, inspiráló előadásokkal, érdekes laborbejárásokkal, szórakoztató bemutatókkal és játékos programokkal várunk mindenkit a kicsiktől a legidősebbekig.

Az Óbudai Egyetem számos változatos programot kínál Székesfehérváron, az Alba Regia Műszaki Karon szeptember 29-én

Idén is lesz Robotsimogató, ahol FANUC és ABB robotokat mutatnak be, valamint lehetőség nyílik térbeli modellek készítésére is, amelyhez számos szoftver rendelkezésre áll a szoftverpiacon. Ma már vannak olyan megfizethető alkalmazások, melyekkel könnyedén készíthetünk magunknak 3D modelleket digitális fényképek segítségével. A bemutató során megismerkedhetünk a fotogrammetriai 3D modellezés alapjaival.

A Pneumatikus játékteremben pneumatikai alkalmazások révén SMC eszközök játékos bemutatása: pingpong labda lebegtetés, ágyúkilövés, szenzorok alkalmazása, játékos kapcsolások lufifújással kombinálva.

Kísérletezhetünk virtuális valósággal is, a résztvevők játékos formában megismerkedhetnek a VR szemüvegek működésének alapjaival és a VR alkalmazások készítésének elvével.

A robotversenyen a jelentkezőknek lehetőségük lesz az Óbudai Egyetem hallgatói által megépített Lego Inventor robotokat programozni és a kijelölt akadálypályán azokkal versenyezni. Ki lesz a győztes?

(ÖKK)