Roppant gyenge első, majd már sokkal jobb második félidei játékának köszönhetően 0:2-ről Szoboszlai és Varga Barnabás találataival 2:2-re mentve a mérkőzést 1 pontot szerzett Litvániában az Európa-bajnoki selejtezősorozat 6. körében a magyar labdarúgó-válogatott, így – mivel a szerbek 3:1-re verték Montenegrót – még nem biztosította be kijutását a jövő évi németországi kontinensviadalra. A hátralévő két meccesn, Bulgáriában, majd hazai pályán Montenegró ellen kell a kijutáshoz szükséges 1 pontot begyűjteni.

Az első félidőben látott magyar válogatottnak nem lenne ez sem könnyű feladat, ám annak, amelyiket a folytatásban láttunk, illetve korábban a selejtezősorozat jelentős részén, sima ügy volna megoldani ezt a leckét.

MLSZ val 23 24 Litu1

Az, hogy november közepén végül mire jutunk valójában ezeken a találkozókon, csak akkor fogjuk megtudni, mindenesetre addig is szokni kell fiainknak a gondolatot: a szép, meggypiros mez nem nyeri meg önmagában a mérkőzéseket, de még pontot sem szerez, az is kell, hogy aki magára ölti, kitegye tudása legjavát a gyepre…