Bolondos április? Ha az időjárást nézzük, mindenképpen! Igaz, a közel 30 fokos hőmérsékletek március végén beköszöntek már, de stabilan az elmúlt bő egy hétben telepedtek le mifelénk a kora nyári, sőt, időnként nyár közepére hajazó, 28-30 fokos napközi maximumértékek. Most, amikor már kezdene mindenki hozzászokni a korán jött nyárhoz, a fagyi kissé visszanyal, mivel hétfőn délután érkezik egy igen markáns, erős széllel betörő hidegfront és néhány óra alatt a 25-26 fokról 11-13-ra esnek le a hőmérsékleti értékek, s jelen állás szerint úgy tűnik, minimum egy hétig biztosan velünk is marad a kellemetlen időjárás.

Az Időkép prognózisa szerint hétfőn az ország déli-délkeleti felén szinte zavartalan lesz a napsütés, északon, északnyugaton több lesz a felhő az égen. Egy hidegfront hatására a délután második felétől itt már záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt jégeső, felhőszakadás kíséretében. A délnyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lehet, majd késő délutántól az ország északi-északnyugati felén egyre többfelé északnyugatira fordul a szél iránya, nagy területen viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet a front előtt még 24 és 31 fok között alakul, ám késő délutántól északnyugaton, majd északon hirtelen több fokkal lehűlhet a levegő.

Kedden már sokfelé számíthatunk esőre, záporra, délen, délkeleten és néhol keleten zivatarokra is. Élénk, erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. Jelentős lehűlés érkezik. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 24 fok között alakul, délen, délkeleten mérhetünk még 20 fok feletti, északnyugaton pedig 10 fok körüli maximumokat.

Szerdán az erősen felhős, borongós idő várható, legfeljebb rövid időre süthet ki a nap. Elszórtan még eső, zápor kialakulhat. Többfelé élénk, erős lesz az északi szél. Délután 12-17 fokot mérhetünk.

Csütörtökön keleti határszélen gyenge eső eshet, máshol elszórt záporok, néhol zivatarok lehetnek a napos időszakok mellett. Erős, a Dunántúlon és északkeleten helyenként viharos lesz az északi-északnyugati szél. Hűvös idő lesz, a maximumok 9 és 16 fok között alakulhatnak. Pénteken a változóan felhős-napos idő mellett helyenként előfordulhatnak záporok, néhol zivatarok. Élénk lesz a nyugati, északnyugati szél. Napközben 10-16 fok valószínű.