Magyar népi motívumokkal díszített, a fehérvári madárbarátok alkotta odúkból nyílt kiállítás a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár épületében. A közösségi összefogással készült alkotások február 8-ág láthatóak egy helyen, majd ezt követően állandó kültéri tárlat részeként szolgálnak otthonul Maroshegy madarainak.

A családi madárodú-készítés ötlete Kaiser Csaba maroshegyi lakos fejéből pattant ki, majd Brájer Éva önkormányzati képviselő támogatásával és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház szervezésében a „Családi barkácsolás” című programon készültek el székesfehérvári családok közreműködésével még tavaly ősszel. A barkácsolást Köpf Jenő maroshegyi faesztergályos vezette. Az elkészült darabokat a művelődési házban működő A Szakkör tagjai Kaiserné Erika bútorfestő vezetésével díszítették ki torockói, háromszéki és sárközi mintakincs felhasználásával. A tárlat február 8-ig látogatható, majd ezt követően az odúkat Maroshegy több pontján helyezik ki a természetvédelmi szakemberek február közepén.

Amíg a kiállításban sétálva megtekintik az alkotásokat, a látogatókat hangban az ÖKK Podcast madaras epizódjában (https://open.spotify.com/episode/0JhfUp59XwGwC19y9VuEWl ) elkísérik mindazok, akik részt vettek a megvalósításban.

A belépés ingyenes!

Szeretettel várják az érdeklődőket!

(ÖKK)