A teltházzal zajló korábbi tárlatvezetések után a Szent István Király Múzeum újra tárlatvezetéseket szervez Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok kora című kiállításon. Az érdeklődők májusban is két alkalommal vehetnek részt a vezetéseken, előzetes regisztráció után.

Két alkalommal is tárlatvezetést rendez Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok kora című kiállításon a Szent István Király Múzeum május hónapban. A Csók István Képtárban látható tárlaton május 8-án, szerdán 15.00 órától, valamint május 29-én, szerdán 17.00 órától várják az érdeklődőket. A programokhoz a kiálltásra megváltott, érvényes jeggyel lehet csatlakozni, időtartamuk körülbelül 60 perc. Fontos, hogy a kiállítóterek korlátozott befogadóképessége miatt az alkalmakon előzetes regisztráció után lehet részt venni, ami a bejelentkezes@szikm.hu e-mail címen, legkésőbb a tárlatvezetést megelőző napon 12 óráig tehető meg.

A tárlaton ókori kínai tárgyakkal ismerkedhetnek az érdeklődők, melyek szemléltetik a korabeli mindennapokat, a temetkezési szokásokat, bemutatják az uralkodókat, valamint a Kína határán élt nomád népeket is. A kiállítás egyik különlegessége a Dél-Kínából származó, a Chu állam egyik uralkodójának jádepáncélja, amit 1460 darabból állítottak össze és 958 grammnyi arannyal szőttek át.

Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok kora című kiállítás januárban nyílt meg és június 28-ig látogatható a Csók István Képtárban, hétfőtől vasárnapig 10 és 18 óra között. A nyitvatartásról, a jegyárakról és a kedvezményekről a www.szikm.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.