Már az aszfaltozás következik, így november 29-én, szerdán 8.00 órától várhatóan december 1-jén pénteken 17 óráig lezárják a Móri út – Szent Vendel utca csomópontot. Ezalatt a Móri út, valamint a Szent Vendel utca a csomópontig zsákutcaként működik. Az útzár miatt a csomóponton az autóbuszok áthaladása nem biztosítható, ezért az érintett helyi és helyközi autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek.

A 7-es számú és 81-es számú főúton, Mór irányából érkezők a Belváros irányába a Móri út – Gerle utca – Havranek József utca – Móri út útvonalon tudnak közlekedni. A Móri út Havranek József utcai csatlakozástól kezdődő zsákutca szakaszát a Zichy ligeti körforgalomban történő visszafordulással lehet megközelíteni. A Belváros irányából Mór irányába a Móri út – Havaranek József uta – Mészáros Lázár utca vagy Gombócleső utca – Gerle utca – Móri út útvonalon javasolt közlekedni.

A helyijáratos „33” és „34” autóbuszok módosított járatútvonala: Móri út – Havranek József utca – Gombócleső utca – Gerle utca – Fecskeparti lakótelep autóbuszforduló és vissza ugyanezen az útvonalon. A járatok a terelőútvonalon rendszererestett valamennyi megállóhelyen megállnak. Kimaradó megállóhelyek: az Irányi Dániel és a Szent Vendel utca elnevezésű megállóhelyek.

A helyközi jártok módosított járatútvonala a 81-es számú fő út irányába és irányából: Móri út – Havranek József utca – Gombócleső utca – Gerle utca – Móri út. Kimaradó megállóhely nincs, a járatok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken nem állnak meg.

A bevezetésre kerülő korlátozások miatt a terelőútvonalként igénybe vett útszakaszokon torlódásokra kell számítani, ezért úti céljaik megközelítése során javasoljuk a WAZE útvonaltervező használatát, valamint a 7-es számú főútba becsatlakozó utak igénybevételét.