„Az állam megkezdte a tárgyalásokat a Szent György Kórházzal egy meddőségi szakambulancia létrehozásáról Székesfehérváron.” – jelentette be közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András Vargha Tamással, Székesfehérvár országgyűlési képviselőjével közösen fordult a szakállamtitkársághoz azzal a kéréssel, hogy az országban létrejövő nyolc szakambulancia egyik centruma Székesfehérvár legyen. A hírt Vargha Tamás is megerősítette kedden délelőtt közzétett posztjában.

„Vargha Tamás államtitkár úrral közösen kerestük meg az egészségügyért felelős államtitkárságot azzal a kéréssel, hogy az állam által egységesített és kiterjeszteni kívánt meddőségi ellátórendszer egyik centruma Fehérváron lehessen.

Ma megérkezett Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár úr tájékoztatása arról, hogy az állam megkezdte a tárgyalásokat a Szent György Kórházzal egy meddőségi szakambulancia létrehozásáról Székesfehérváron.

A kormányzat idén nyolc ilyen szakambulancia megnyitását tervezi országszerte, ebből az egyik kerülhet Székesfehérvárra. Meggyőződésem, hogy ez jó döntés volna, hiszen a Szent György Kórház egyike az ország legnagyobbjainak, városunk földrajzi elhelyezkedése pedig kedvez annak, hogy számos település lakói könnyen elérjék ezt az ellátástípust is.

A kormány politikájának egyik sarokköve a családalapítás támogatása. Azt hiszem, hogy ez nem elképzelhető anélkül, hogy a gyermekáldásért küzdő párok számára minden segítséget megadjunk. Székesfehérvár örömmel kezdeményezte és támogatja tehát egy ilyen ambulancia létrehozását városunkban, bízom abban, hogy mielőbb megnyithat e centrum a Szent György Kórházban!”

dr. Cser-Palkovics András
polgármester