Augusztus 31-ig, csütörtökig lehet jelentkezni a két székesfehérvári egyetem szakirányú továbbképzéseire. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán hat, míg a Kodolányi János Egyetemen közel harminc oktatási forma közül választhatnak a leendő hallgatók.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Válassz #jövőszakmát! címmel hirdette meg szakirányú másoddiplomás továbbképzéseit, melyek szakmai specializálódásra, elmélyülésre és új szakképzettség megszerzésére is szolgálnak. A jelentkezők mérnöki (BSc/Msc) diploma esetén szakmérnök, nem mérnökök esetében szakember szakképzettséget szerezhetnek.
Az alábbi szakirányú képzések körül lehet választani:
–          Geoinformatikai szakmérnök / szakember
–          Ipari robotizálási szakmérnök / szakember
–          Pilóta nélküli légijármű üzemeltető szakmérnök / szakember
–          Precíziós gazdálkodási szakmérnök / szakember
–          Számítógépes hálózatok szakmérnök / szakember
–          Szervezetfejlesztő tréner

További információk és jelentkezés az alábbi linken lehetséges:
https://www.amk.uni-obuda.hu/index.php/hu/felvetelizoknek/szakiranyu-tovabbkepzeseink

Ugyancsak augusztus 31-ig várják a már diplomával rendelkező jelentkezőket a Kodolányi János Egyetemen, ahol közel 30 szakirányú oktatás nyílik meg a pedagógiai, szociális, családvédelmi és mentálhigiéniai, HR; szakfordító és tolmács, valamint egyéb területeken.

A szakok döntő többsége online, otthonról is elvégezhető. Kivételt képeznek a szakfordítói és tolmács kurzusok, amelyek teljesítéséhez előre meghatározott, de minimális számú konzultáción kell részt venniük a hallgatóknak.  A rugalmas online oktatásnak köszönhetően a hallgató úgy osztja be az idejét, ahogy az neki a leginkább megfelel.
A szakok listája az alábbi linken érhető el:
https://www.kodolanyi.hu/tovabbkepzes/szakiranyu-tovabbkepzes