A Székesfehérvári Városgondnokság több mint száz kollégáját köszöntötték péntek reggel a Városházán. Az idei évben is számos területen segítették a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozat sikeres megvalósítását: a munkavállalók hőségben, esőben, korai és késői napszakokban dolgoztak azért, hogy az összművészeti fesztivál résztvevői tiszta, rendezett környezetben élvezhessék a programokat.

A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. több mint száz munkavállalóját köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester a Városháza Dísztermében. A Közbiztonsági, Karbantartási, Parkfenntartási és Logisztikai csoport, valamint az Útügyelet és a Rendezvényszervezési egység munkatársainak a Székesfehérvári Királyi Napok alatt nyújtott áldozatos munkájukért mondtak köszönetet, és fogyaszthattak el közösen néhány finom falatot két fehérvári cukrászda felajánlásának jóvoltából.

A Városgondnokság kollégái már tavasszal elkezdenek készülni a Királyi Napokra, hogy mire augusztusban elrajtol az összművészeti fesztivál, addigra minden készen álljon a lebonyolításhoz. Ők felelnek többek között a megfelelő elektromos rendszer kiépítéséért, ők szállítják a faházakat és asztalokat, székeket, de többek között a közterületek gondozása és a város tisztántartása is kiemelt feladatuknak számít.

Varosgondnksg fogad1

„Önök nélkül a nyár legfontosabb rendezvénysorozatát nem lehetett volna megtartani.” – tolmácsolta köszönetét a város közössége nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester a Városháza Dísztermében megjelent vendégeknek. A városvezető elmondta, hogy a Városgondnokság tevékenysége jól szemlélteti, mennyi ember összehangolt munkája kell egy ekkora rendezvényhez. Kiemelte, hogy a programokon résztvevők mindenhol a tisztasággal találkozhattak, akár néhány órával az esti koncertek után is, amikor sokezer ember szórakozott a Fő utcán, másnap reggelre mégis minden rendezett, tiszta volt. „Székesfehérvár sok értékkel – köztük történelmi értékkel – rendelkezik. A Székesfehérvári Királyi Napok célja, hogy megmutassuk, hogy nem csak egy történelmi város, de egy szerethető, tiszta, gondozott város is a miénk, ebben pedig önök segítenek nekünk.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András, aki a köszönet mellett egyben sok sikert és kitartást is kívánt a következő időszak programjaihoz.

Bozai István városgondnok elmondta: hálás, hogy a város értékeli a Városgondnokság munkáját, hiszen a csillogó rendezvények mögött rengeteg munka bújik meg, ami ugyan nincs az előtérben, mégis elengedhetetlen a programok sikeréhez. „Minden nap ezt a várost szolgáljuk.” – fogalmazott a városgondnok, aki maga is megköszönte munkatársainak a kitartó munkát.

(ÖKK, fotó: Bácskai Gergely)