Múzeumpedagógiai börzével és tematikus tárlatvezetéssel is kapcsolódik a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos esemény idei programjaihoz a Szent István Király Múzeum. Szeptember 28-án, csütörtökön 14 órától várják a pedagógusokat a Rendház épület Díszudvarán, míg ugyanebben az időpontban dr. Závodi Szilvia muzeológussal indul tárlatvezetés a „Hadi múltunk kincsestára” – Válogatás a Hadtörténeti Múzeum értékeiből című időszaki kiállításban.

A Szent István Király Múzeum az idei évben is a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében rendezi meg a Múzeumpedagógiai börzét. Szeptember 28-án, csütörtökön 14 órakor kezdődik a helyi pedagógusok és múzeumpedagógusok találkozója, ahol lehetőség nyílik a múzeumok nyújtotta lehetőségek, a két fél egymással kapcsolatos elvárásainak megismerésére. Ezt követően moderált beszélgetést terveznek a meghívott intézmények és a pedagógusok részvételével a közoktatás számára a múzeumpedagógia nyújtotta lehetőségekről, végül pedig a pedagógusok személyesen is feltehetik kérdéseiket a résztvevő intézmények képviselői számára. A programon való részvételhez előzetes regisztráció ajánlott a bejelentkezes@szikm.hu  e-mail címen.

Ezen a napon, szintén 14 órakor egy különleges tárlatvezetés is indul a „Hadi múltunk kincsestára” – Válogatás a Hadtörténeti Múzeum értékeiből című időszaki kiállításban.  Emléktárgyak – ezüstök és porcelánok címmel dr. Závodi Szilvia, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Tárgyi emlékanyag gyűjtemény gyűjteményvezető muzeológusa mutatja be azokat a tárgyakat, amelyeket elsősorban történeti-emlék jellegük miatt őriz a Hadtörténeti Múzeum. A legtöbb tárgy szorosan kapcsolódik egy adott személyhez, katonai egységhez vagy eseményhez. Ezen a programon a részvétel a kiállításra megváltott érvényes jeggyel lehetséges.

(ÖKK)