Sok évtizedes hagyomány, hogy halottak napja alkalmából a hősi halottak, elhunyt katonák emléke előtt néma koszorúzásokkal tisztelegnek a város és a megye vezetői, országgyűlési képviselői, valamint a Magyar Honvédség képviselői Székesfehérváron. Így történt ma is város katonatemetőiben és emlékhelyein.

A megemlékezések délelőtt a Hosszú temetőben kezdődtek, majd a Szentlélek katonatemetőben folytatódtak. Előbbinél Róth Péter alpolgármester, utóbbinál Mészáros Attila alpolgármester helyezett el koszorút Wilmek Tiborral, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnökével.

Halottak napja koszor2

Ezt követően az orosz katonatemetőben, majd a Budai úti laktanyában Molnár Tamás önkormányzati képviselő és Wilmek Tibor, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke koszorúzott, utóbbi helyszínen a Honvéd Hagyományőrző Egyesület elnökével, Lévai Miklóssal együtt.

A megemlékezések a Városház téri II. világháborús emlékműnél zárultak.

Halottak napja koszor3

A csendes főhajtáson részt vettek Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselők, Róth Péter alpolgármester, Wilmek Tibor, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Szabó Bakos Györgyné, Pintérné Varga Anna Mária és dr. Márton Roland önkormányzati képviselők, valamint a Honvéd Hagyományőrző Egyesület elnöke, Lévai Miklós. A Magyar Honvédség és a Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár nevében valamennyi helyszínen Wenzdorfer Zoltán alezredes koszorúzott.