A várakozásokat erőteljesen alul múlva szerepelt eddig az Alba FKC női kézilabda csapata az NB I-ben, de ma igencsak fontos győzelmet aratott. Horváth Roland alakulata idegenben, éppen az AFKC korábbi edzője, a Józsa Krisztián irányította Kisvárda vendégeként nyert először a Köfém csarnoktól távol. A 31-30-as siker rendkívül fontos volt, mivel ezzel el tudott lépni a 13., már kieső helyről, egyből a 10. helyig ugrott előre, igaz, a mögötte álló három csapat egy meccsel kevesebbet játszott. 

A találkozón megérdekelt vendégsiker született. A 12. percig a hazaiak vezettek, ekkor azonban 7-6 után egy 0-4-es futással fordított és meg is lépett kicsit a Horváth-csapat, amely az első félidő hajrájában öt találattal is vezetett, majd ezt a fórt végig jól menedzselve meg is tudta szerezni a 2 pontot.

A fehérvári hölgyek közül Smbatian 9, Takó 6, Utasi, Besszer és Afentaler 5-5 gólt szerzett.

Az Alba FKC a következő körben, november 18-án, szombaton 19.00 órakor újabb kulcsmeccset játszik majd hazai közönség előtt a Moyra-Budaörs ellen, amely éppen 2 ponttal és 2 hellyel áll a fehérvári alakulat előtt a tabellán.