Sokba került a múlt szombati, hazai vereség, mert hiába fogadkozott, hogy majd Békéscsabán visszavág a lila-fehéreknek a MÁV Előre Foxconn, ez nem sikerült, 3-1-re nyertek a házigazdák, így 3-2-es összesítéssel ők nyerték meg a női röplabda Extraliga 2023-2024-es idényének bronzérmét, a székesfehérvári egyletnek maradt a 4. hely, amely – a klubhonlap téves közlésével ellentétben – a MÁV Előre SC történetének második 4. helyezése, a Fésűs Irén féle, szinte csak tizenévesekből álló „baby Loki” 2011-es elődöntős szereplését követően.

A mindent eldöntő csata első játszmájában sokáig a vendégek vezettek, ám 16-16 után a hazaiak egy 5-0-ás rohammal elhúztak és meg is nyerték a szettet 25-20-ra. A második etap  majdnem hasonlóképpen alakult. Itt is vezetett a Loki 17-13-ig, de négy pontot szereztek a csabaiak zsinórban, így a hajrának 17-17-ről mentek neki a küzdő felek. 24-23-nál és 25-24-nél játszmalabdái voltak a BRSE-nek, de nem élt vele, a második után pedig három pontot szerzett a MÁV Előre – ebből az utolsó Király-Tálas ász nyitása volt -, így 27-25-re vitte el a játékrészt a fehérvári hölgykoszorú.

Akkor még senki sem tudhatta, hogy ezt volt az idény utolsó megnyert MÁV Előre játszmája, pedig így történt. A negyedik szett hajrája döntő fontosságúnak bizonyult, mivel igazából ott úszott el a siker lehetősége a Loki számára. 20-18-ra vezettek Lukasz Przybylak „lányai”, ezt követően jöttek a remegő kezek, kulcsjátékosok, rutinos válogatott ászok hibáztak sorra, így Király-Tálas, Dvoracek és a legvégén a pályafutását befejező Vacsi, ezzel pedig 25-20-ra nyertek a csabaiak, de láthatóan nem csak visszavették a vezetést, fejben összeomlott a MÁV Előre Foxconn.

Ennek megfelelően szinte végig vezettek a vendéglátók, akik 25-17-re húzták be a végső szettet, s szerezték meg a bronzérmet 3-2-es összesítéssel. Hiába volt nagy a csata, hiába volt ötmérkőzéses sorozat, hiába volt egy győzelemre, ráadásul hazai pályán a fehérvári egylet, nem sikerült a klubtörténelmi tett, felállni a dobogóra. A tanulságokat levonva, néhány poszton minőségi erősítéssel jövőre összejöhet az érem, akár a bronznál fényesebb is.