A házigazda Békéscsaba nyerte a női röplabda Extraliga bronzcsatájának első mérkőzését a MÁV Előre Foxconn ellen. A fehérvári hölgyek 0-1 után még egyenlítettek, ám a hazaiak jobban reagáltak a helyzetre és magabiztosan behúzták a következő két szettet, egyben a találkozót is.

A Loki bebizonyította, hogy tud annyit, mint a csabaiak, ám kritikus szituációkban számos rutinos, sok nagy csatában edződő játékosa ellenére is összeomlott, amin sürgősen javítani kell, ha valóban szeretné megszerezni a klubrekordot jelentő bronzéremet.

Az első játszmában nagyon gyorsan elléptek 6-0-re a házigazdák, s ezzel jól is gazdálkodtak a végéig. A második szettben éppen az ellenkezője történt, ezúttal a MÁV Előre vett 2-8-as startot, amivel végig is „futott a célig”, 1-1-re módosítva a játszmaarányt. Ekkro kevesen gondolták, hogy ennél több sikerélményük nem lesz már ezen az estén Lukasz Przybylak hölgyeinek, pedig ez történt.

A harmadik szettben a hajráig jól kapaszkodott a Loki a végig vezető csabaiak után, de 22-20 -at követően „lefagyott” a játék és 25-20-re elvitte ezt az etapot a viharsarki gárda, amely a záró játékrészt egészen könnyedén nyerte meg, miután a fehérvári lányok-asszonyok 3-2-es vezetésük után elvesztették a fonalat, még 13-9-ig úgy, ahogy tartották magukat, de itt jött a teljes összeomlás, a Békéscsaba akkor ütött pontot, amikor akart és 25-15-re megnyerte a játszmát, ezzel pedig az első ütközetet is.

A háború még nyílt, ám ahhoz, hogy az is maradjon, a második bronzmeccsen, április 14-én, vasárnap 17.00 órakor a VOK-ban, hazai környezetben le kell győznie riválisát.