Nyereményjátékkal egybekötve szervezi meg nyári véradó kampányát az Országos Vérellátó Szolgálat. Akik júliusban adnak vért, sorsoláson vehetnek részt, és állatkerti belépőt, illetve más ajándékokat nyerhetnek. A donorok az OVSZ honlapján regisztrálhatnak.

A folyamatos, rendszerszerű véradások szervezése nyáron kiemelten fontos, hogy biztosítani tudják hazánkban a folyamatos vérellátást. Ehhez naponta mintegy 1.400-1.800 véradásra van szükség.

Az Országos Vérellátó Szolgálat hagyományos nyári kampánya ezúttal júliusra szól: akik ebben a hónapban az ország bármely intézetében, vagy egy-egy kitelepült akció során vért adnak, részt vehetnek egy soroláson, ahol állatkerti családi belépőjegyeket és ajándékcsomagokat nyerhetnek. A kampányba bekapcsolódott a ZOO Debrecen, a Richter Safari Park, a Tisza-tavi Ökocentrum, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Pécsi Állatkert és az Akvárium – Terrárium.

Az OVSZ szeretettel várja országszerte a régi és új véradókat, a  www.ovsz.hu/idopontfoglalas oldalon regisztrálhatnak a véradásra. A nyereményjáték részletei itt olvashatóak: https://www.ovsz.hu/hu/allatkertek.