Nagykanizsán, a II. Sipos István Emlékversenyen szerepeltek a Fehérvár Küzdősport SE ifjú ökölvívói. Turós Arnold tanítványai ezúttal is szépen szerepeltek, a serdülő lányoknál Bajcsi Flóra és az ifjúsági fiúknál abszolút újonc Nagy Csaba egyaránt önbizalomnövelő győzelmet aratott, de a többiek is helytálltak.

– A rangos, jól szervezett, gála-szintű viadalon öt ország (Ausztria, Horvátország, Olaszország, Németország és Magyarország) öklözői vettek részt.  Fehérvárról 6 versenyzőnek jutott ellenfél. U11-ben Kordás Máté és a junior 57 kilóban Kordás Márk edzőmeccsen húzott kesztyűt, amely jól szolgálta felkészülésüket a későbbi, téttel bíró megmérettetésekre.

A serdülő lányoknál a 46 kg-ban érdekelt Bajcsi Flóra az osztrák színekben induló Rahel Kurdi ellen olyan bunyót tett ki a kötelek közé, amit vastapssal jutalmazott a közönség. Járt az elismerés az első hivatalos összecsapásán ringbe lépett Nagy Csabának is, aki az ifjúságiaknál 80 kilóban kezdő létére érett, okos bunyóval lepte és verte meg ellenfelét, az osztrák Benjamin Dautovikot. 

Fiam, Turós Levente nem bírt egy nagyon rutinos, horvát válogatottal. Asllan Krasniqi legyőzte Levit, aki a hajrában már jobb volt ellenfelénél, de későn ébredt, ami a győzelmébe került. Nem baj, komoly tanulságokat vonhat le ebből az összecsapásból, ami később még jól jöhet. A junior 57 kg-ban érdekelt Kiss Martin is kikapott, őt egy hazai rivális, Horváth Tamás győzte le.

Összességében ez a verseny nagyon jó „előszobája” volt a húsvét után kezdődő, Pécsett sorra kerülő Utánpótlás Magyar Kupának. – tájékoztatott Turós Arnold, az FKSE vezetőedzője.