Fontos időpont lesz október 2-a, jövő hétfő a civil szervezetek számára. Ezen a napon 12.00 óráig lehet pályázni a Városi Civil Alap keretében, majd néhány órával később, 14.00 órakor megjelennek a Nemzeti Együttműködési Alap első pályázati kiírásai.

A VÁROSI CIVIL ALAP keretében az 5000 fő feletti településeken székhellyel rendelkező civil szervezetek pályázhatnak a Miniszterelnökség által biztosított forrásokra. Lehet igényelni támogatást működésre, eszközbeszerzésre, ingatlanfelújításra, gépjármű beszerzésre, programszervezésre és kommunikációs tevékenységre. A pályázatokat a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül (NIR-ben) lehet benyújtani 2023. október 2-án 12.00 óráig. Egy pályázó kizárólag egy pályázatot nyújthat be és csak egy kategóriára igényelhet támogatást. Több pályázó nem nyújthat be együttesen pályázatot. A pályázati kiírások a következő linkeken érhetők el: www.bgazrt.hu; https://civil.info.hu/

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP összevont pályázati kiírásai a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján – https://bgazrt.hu/2023. október 2-án 14.00 órakor nyílnak meg és november 2-án zárulnak. Az egyszerűsített pályázati kiírásokat október 16-án indítják el és november 16-án zárják le. A NEA teljes keretösszege közel 14 milliárd forint, ami mintegy 3 milliárd forinttal több a tavalyihoz képest. Egyesületek, alapítványok pályázhatnak gyakorlatilag bármilyen olyan cél megjelölésével, amely értékteremtő és hasznos a társadalomra, különös tekintettel a helyi közösségre nézve.