Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely elnevezésű beszélgetéssorozatának idei utolsó állomásán az irodalom és gasztronómia témakörökben kalandoznak a résztvevők. A kerekasztal-beszélgetés szeptember 20-án, szerdán 16 órakor kezdődik az Aranybulla Könyvtárban. Könnyed, kellemes, nyárias témával készülnek: Vörösmarty Mihály alakját idézik meg, miközben a térségi borkultúráról, s a különböző gasztronómia finomságokról beszélgetnek.

A programon Bobory Zoltán költő, prózaíró, a Vörösmarty Társaság elnöke, Kupi László helytörténeti kutató, a Szent Benedictus Borlovagrend alelnök-kancellárja, s Turanitz Gergely séf, a velencei Tekergő Étterem, valamint a fehérvári Patent Gasztrobár tulajdonosa vesz részt a fiatal irodalomtörténész és Vörösmarty-kutató, Vámos Violetta moderálása mellett.

A nyilvános rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak,  azonban a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt a részvétel regisztrációhoz kötött. Előzetesen szeptember 18-án, hétfőn 12 óráig az info@oroksegintezet.hu  e-mail címen lehet jelentkezni.