Az egészségügyi alapellátást biztosító orvosok számára szervezett adventi fogadást Székesfehérvár Önkormányzata. A Hiemer-házban hétfőn este dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet a szakembereknek egész éves munkájukért, helytállásukért.

Ez az év sem volt könnyű senkinek, így az egészségügyben dolgozóknak sem, és az alapellátásban is sok kihívással találták szembe magukat a szakemberek. Igyekeztünk azonban minden kérdésre választ adni, a felmerülő problémákat közösen megoldani, kezdte beszédét dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott az egészségügyi alapellátást biztosítós orvosok egész éves munkájáért, elkötelezettségéért.  Kiemelten megköszönte, hogy sokan, sok helyen vállaltak helyettesítést annak érdekében, hogy a betegek ellátása zavartalan legyen. Arra kérte a szakembereket, hogy közösen tegyenek meg mindent, hogy ezt a szolgáltatást garantálni és biztosítani tudják a jövő évben is.

Mint mondta, 2024 egy jelentős változást hoz az ügyeleti rendszer átalakulásával. Fontosnak nevezte az együttműködést, hogy ebben az átalakuló rendszerben is biztosítva legyen az ügyeleti rendszer, még akkor is, ha ez már nem az önkormányzat és nem a társulás feladata lesz. Érezzük annak a felelősségét, hogy közösen kell megtennünk mindent annak érdekében, hogy az átalakulás rendben folyjon. Székesfehérvár közgyűlése legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a gyermekügyelet a gyermek sürgősségi, a felnőtt ügyelet a felnőtt sürgősségi mellett kap helyet a Szent György Kórházban. Az ügyeleti helyiségek kialakításához Székesfehérvár Önkormányzata mintegy 15 millió forintos támogatást biztosít a kórháznak.

Haziorvosok karacsonya2

Dr. Cser-Palkovics András reményét fejezte ki, hogy 2024-ben új háziorvosok csatlakoznak a közösséghez, ennek érdekében több tárgyalás is zajlik a napokban. Ez is hozzájárulna ahhoz, hogy a körzetekben egy kicsit könnyíteni lehessen a leterhelt hétköznapokon. Az önkormányzat – lehetőségeinkhez mérten – minden segítséget (rendelőfelújítás, -működtetés, kiegészítő rezsitámogatás) megpróbál megadni ehhez a munkához.

A köszöntőt követően Zabos Regina és Potesz Balázs lépett színpadra két karácsonyi dallal, majd az este beszélgetéssel zárult. Az eseményen jelen volt Mészáros Attila alpolgármester, Östör Annamária egészségügyi tanácsnok, dr. Wilhelm Róbert, az Alba Családorvosi Egyesület elnöke, Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója, valamint a város önkormányzati képviselői, tanácsnokai.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)