Év végéig küldhetik el a javaslataikat, véleményeiket a buszhálózat-bővítési tervhez kapcsolódóan a fehérváriak. 2024 tavaszán változik ismét Székesfehérvár helyi közlekedése. A pontos tervezet már elérhető a város honlapján, és egy online utazástervezővel is végipróbálhatjuk a használni kívánt útvonalakat.

Bővül tavasztól Székesfehérvár helyijáratos buszhálózata. Az új hálózat biztosítja az Alba Aréna elérését, egyes vonalak városrészeket összekötő járatokká válnak,  több városrészből teszi lehetővé a kórház közvetlen elérését és minden városrész irányába indul járat éjfél körül, így egyszerűbb lesz a hazajutás egy színházi előadás, bármilyen más belvárosi rendezvény, illetve a késői munkavégzés után.

A hálózatbővítési terv részletei elérhetők a város honlapján, ahol egy online útvonaltervezőn is kipróbálhatjuk az általunk használt útvonalakat. Itt érdemes címtől címig, nem buszmegállótól buszmegállóig tervezni, hiszen a sétatávolságokat és -időket is figyelembe veszi a rendszer. A több találat érdekében hasznos, ha csak a kívánt érkezési időt adjuk meg.

Véleményezni az útvonaltervező felületen és e-mailben is lehet, a buszmenetrend@szekesfehervar.hu címen december 31-ig. A beérkező észrevételeket, javaslatokat feldolgozzák, ezt követően várhatóan a februári közgyűlés tárgyalja a módosított menetrend bevezetését.

(ÖKK)