Boszorkányos halloweeni családi délutánt rendez a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ október 30-án, hétfőn 16 órától az Öreghegyi Közösségi Házban. Jelmezverseny, minidisco, ötállomásos nyomozós játék és az elmaradhatatlan arcfestés várja a városrészben élőket halloween előestéjén az ingyenes eseményen.

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ír ünnep október 31. éjszakáján, melyet elsősorban az angolszász országokban tartanak. A halloweenhez kapcsolódó vidám és játékos hangulatú szokások eljutottak Magyarországra is, és egyre népszerűbbek.

Az Öreghegyi Közösségi Házban az ünnep előestéjén, október 30-án, hétfőn 16 órakor kezdődik a boszorkányságban gazdag esemény, amelyre célszerű jelmezben érkezni, ugyanis jelmezverseny is lesz, és a legötletesebb jelmezeket díjazzák. A jelmezt a helyszínen arcfestéssel is ki lehet egészíteni: ijesztő és vidám mintákat egyaránt az arcukra ölthetnek a vendégek. A kézműves foglalkozáson többek között csontvázat, denevért, szellemet és kísértetkastélyt lehet készíteni, az eseményt este hattól minidisco zárja.

A rendezvény legizgalmasabb részének az ötállomásos nyomozós játék ígérkezik, boszorkányos feladatokkal. A város boszorkányai ezen a délutánon elszabadulnak, és a gyerekekre hárul a feladat, hogy megtalálják őket. Ehhez persze kellékek is kellenek: meg kell találni a házban elrejtett seprűket, be kell vetni a boszorkányos orrokat az illatok felismerésére, sőt, egy modern eszközzel, egy UV-lámpával kell részleteket felismerni a képeken. Minden boszorkánynak van segítője, akár macska, akár papagáj, akár más élőlény: ezt egy fejtörő segítségével lelhetik meg a játékosok. Az ötödik állomáson is 21. századi feladatot kell teljesíteni, szelfit kell lőni egy boszorkányos fejfedőben – vagyis a mobiltelefonokat célszerű elhozni az este hétig tartó ingyenes eseményre.

(SZKKK)