Az év legkiemelkedőbb, országosan is egyedülálló programsorozata a Székesfehérvári Királyi Napok, melynek ünnepélyes megnyitóját augusztus 13-án, vasárnap este 19.30-kor tartják a Zichy-színpadon, a Királyi Táncpódium –  Familia Alba című produkcióval.  Ez egyúttal a Királyi Napok Folkfesztivál kezdése is lesz. Ezt megelőzően fél órával, 19.00 órakor nyitják meg az Osszáriumot a Nemzeti Emlékhelyen, de már délelőtt családi mesés program kezdődik a Táncházban.

Délután a Belvárosban zajlanak a Fehérvári Mézünnep programjai, majd este a Táncházban Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák koncertjén és  a Galiba zenekar folkestjén tölthetjük az időnket garantáltan jó hangulatú szórakozással.

Vasárnap 11.00 órakor Királyi Játéktér kezdődik a Táncházban, a Királyi Napok Folkfesztiválhoz kapcsolódóan. A Jancsi és Juliska édes álma című interaktív előadás a KL Színház és a Magamura Alkotóműhely közös produkciója, amely családi történetté varázsolja a Grimm testvérek klasszikus meséjét. Az 55 perces előadás 4 éven felülieknek ajánlott, jegyek a https://jegy.artefolk.hu portálon kaphatóak.

19.00 órakor ünnepélyes keretek között nyitják meg a hajdani uralkodóink földi maradványait őrző Osszáriumot a Nemzeti Emlékhely – Középkori Romkertben. A hagyományos esemény keretében tiszteletadás lesz, és a résztvevők elhelyezhetik az emlékezés virágait. A Nemzeti Emlékhely ingyenes látogatható a Királyi Napok teljes időtartama alatt, augusztus 13-20-a között 9.00-től 20 óráig.

19.30 órától a Zichy-színpadon kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok ünnepélyes megnyitója. A Királyi Táncpódium – „Familia Alba” című produkcióban az Alba Regia Táncegyüttes, valamint az utánpótlás és a szenior csoport működik közre. Ünnepi köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A gálaműsor egyúttal az augusztus 13-15-e közötti Királyi Napok Folkfesztivál nyitó produkciója is lesz..

Ezután a Tánházban tölthetjük a vasárnap estét, garantáltan jó hangulatú szórakozással. 22.30  órakor a Királyi Folkesték keretében Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák adnak koncertet, majd éjféltől beindulnak a Fészer Folkesték is, ahol ezúttal a Galiba zenekar húzza a talpalávalót. Jegyinformáció itt: https://jegy.artefolk.hu

Szintén vasárnap érdekes programok zajlanak a Fehérvári Mézünnep keretében a Belvárosban. 15.15 órakor a mézlovagrendek és a Mézkirálynő – a tatai Bajor Bőrnadrágos Banda fúvószenekar kíséretével – felvonulnak a Belvárosban. Az Országzászló térre érkeznek, ahol ünnepi köszöntők hangzanak el, majd 16.30 órakor mézlovagavatásra kerül sor.

A Székesfehérvár Királyi Napok idején kirakodóvásár várja a látogatókat a Belvárosban, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. szervezésében.

További részletek az alábbi linken:
https://kiralyinapok.szekesfehervar.hu/programok