Már csak két alkalommal láthatják a Heinrich Schliemann élettörténetét feldolgozó Schliemann – Trója című darabot a Szent István Király Múzeum díszudvarában. A 19. századi mágnást és amatőr régészt Keller János, a Vörösmarty Színház színésze alakítja. A két augusztusi előadásra még megvásárolhatóak a jegyek online, valamint a Szent István Király Múzeumban.

Még kaphatóak a jegyek a Heinrich Schliemann kalandos életét bemutató előadásra, melyet augusztus 2-án, szerdán 20 órától, valamint augusztus 3-án, csütörtökön 20 órától játszanak a Szent István Király Múzeum díszudvarán. Az 1822-es születésű Schliemannt már gyermekkorában is vonzotta a görög mitológia, annyira, hogy már ekkor megszületett a gondolat, hogy megkeresse az Iliasz helyszínét, Tróját. Amatőr régészeti pályája során végül nem csak Trójába jutott el, de bankot nyitott Kaliforniában, hajótörést szenvedett a Texel-szigetnél, majd írnok lett Amszterdamban, Szentpéterváron teával és indigóval üzletelt, közben pedig számos nyelven, többek között latinul és újgörögül is megtanult.

A Schliemann – Trója című darabot Matuz János írta és rendezte, aki az üzletember és amatőr régész kalandos életét meséli el a zene és a színjátszás eszközeivel. A darab Schliemann visszaemlékezésein alapul, így a nézők átélhetik azokat a különleges kalandokat, melyek örömmel, bánattal, vagy akár halálközeli élményekkel tarkították a régész életét. Schliemann szerepében a Vörösmarty Színház művészét, Keller Jánost láthatják a nézők, míg zongorán a székesfehérvári jazz-zongorista, zeneszerző Horváth János kíséri majd.

A felnőtt, valamint diák és nyugdíjas jegyek 2000, illetve 1500 forintos áron kaphatóak a Fekete Sas Patikamúzeumban, valamint megvásárolhatóak online, ide kattintva.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

További előadások:
2023. augusztus 02. (szerda) 20 óra
2023. augusztus 03. (csütörtök) 20 óra

Esőnapok:
2023. augusztus 04. (péntek) 20 óra

(ÖKK)