1977-ben nyitott meg a József Attila utcai ügyeletes patika Victoria Gyógyszertár néven, ami egész évben – az ünnepnapokat is beleértve – 0-24 óráig nyitva tart. Az elmúlt bő két hétben teljes felújításon esett át a gyógyszertár belső tere, augusztus 18-tól azonban ismét zavartalan nyitvatartással üzemel.

Vannak nagyon forgalmas időszakok az József Attila utcai ügyeletes gyógyszertár életében, éppen ezért a felújítás során bővítették a kiszolgáló ablakok számát, hogy esetenként kevesebbet kelljen sorban állni.

A gyógyszertár épülete is fontos, és az is, hogy van egy nagyon jó csapat, mely biztosítja a folyamatos működést – hangsúlyozta dr. Osztotics Ferenc, a PatikaPlusz Gyógyszertárak ügyvezető igazgatója. Kiemelte Bánfi Imréné Klárikát, aki majd’ harminc évig vezette a gyógyszertárat megnyitása után, és a jelenlegi gyógyszertári vezetőt, Mészárosné Nagy Mártát, akik mindketten egy lelkiismeretes csapatot irányítanak.

Gyogyszertar Jozsef u feluj1

A PatikaPlus magyar tulajdonú gyógyszertárhálózat, a cégcsoportot dr. Osztotics Ferenc alapította Székesfehérváron édesapjával, id. dr. Osztotics Ferenccel (aki állatorvos volt), valamint a város szakmai berkekben elismert gyógyszerészeivel. Jelenleg 81 PatikaPlus Gyógyszertár érhető el Magyarországon.

A cégcsoport kereskedelmi vezetője, dr. Selyem Bernadett elmondta, hogy a legnagyobb és legrégebbi üzletük a József Attila utcai ügyeletes gyógyszertár. Azért is volt már szükség a megújulásra, mert folyamatosan fejlődnek, és az év minden napján non-stop a betegek rendelkezésére állnak. Köszönetet mondott a gyógyszertár vezetőjének és a lelkes csapatnak, akik kiszolgálják a betegeket.

(ÖKK, fotó: Bácskai Gergely)