Hetedik alkalommal rendezték meg a Fejér Vármegyei Szakmai Tanévnyitó Konferenciát kedden, a Városháza Dísztermében. Az eseményen a közoktatási intézmények vezetői, pedagógusai, szakértői tanácskoztak a 2023/2024-es tanévet érintő főbb változásokról, a szakmai feladatokról és azok gyakorlati megvalósításáról.

Szeptember 1-jén, jövő pénteken kezdődik az új tanév. Ez alkalomból a Belügyminisztérium, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ ismét megrendezte a Fejér Vármegyei Szakmai Tanévnyitó Konferenciát a Városháza Dísztermében. Az eseményen mintegy 180 fő vett részt, köztük a vármegye közoktatási intézményeinek vezetői, pedagógusai, mesterpedagógus szaktanácsadói, szakértői, a bázisintézmények vezetői és kapcsolattartói. A résztvevőkkel ismertették a 2023/2024-es tanév aktuális feladatait, változásait és azok gyakorlati megvalósítási folyamatait a mindennapi munkában.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Mint fogalmazott, bizonyára nem lesz egyszerű a tanév a pedagógusokat érintő komoly változások okán, melyek remélhetőleg pozitívak, előremutatóak és a pedagógustársadalom javát, hatékonyabb munkavégzését szolgálják.

Megyei tanavnyito konf2

Mészáros Attila hangsúlyozta, hogy Székesfehérvár városa a magyar állammal közösen közreműködik az intézményi struktúra folyamatos javításában, ezen a téren komoly változások egész sora történt az elmúlt időszakban. 15 intézményben napelemet helyeztek el, valamennyi általános iskolában felújították a vizesblokkokat, 3 általános iskolában befejeződött vagy a napokban ér véget a teljes energetikai felújítás, egy nagy gimnázium már felújítás alatt áll, egy másikban napokon belül kezdődik a munka, míg egy harmadikban vélhetően az év végén elindíthatják a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárást.

„A kulturált munkakörnyezet nem jelent mindenre gyógyírt, ám mindenkire pozitív hatással van. A város célja, hogy ebben folyamatosan előrehaladjunk!” – fogalmazott az alpolgármester. Hozzátette, hogy az új tanévben is várják az iskolák diákjait a különböző városi rendezvényekre, hiszen lesz sok, a fiatalokat és pedagógusokat egyaránt megszólító program. Mészáros Attila megköszönte az intézmények aktív segítségét és nyugodt, a szakmai feladatokra koncentráló tanévet kívánt a résztvevőknek.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)