Évről évre változik a Virágóra beültetése, és hagyomány már, hogy a kertészek minden évben más-más növényválogatással tervezik a virágágyást. A jövő évi beültetésre három tervet készített a Városgondnokság, melyek közül idén ősszel is szavazással választhatjuk ki, hogy melyik valósuljon meg 2024 tavaszán. Szavazni 2023. október 1-ig lehet!

A Virágóra jövő évi beültetéséről ezúttal is a fehérváriak döntenek. Október 1-ig választhatunk a kertészek által készített beültetési tervek közül a városi honlapon, a fehervar.hu oldalon keresztül:

https://www.szekesfehervar.hu/milyen-legyen-2024-ban-a-viragora-iden-is-a-fehervariak-szavazata-dont

A jövő évi Virágóra beültetéséről azért most kell dönteni, mert a virágok beszerzését még ősszel indítja a Városgondnokság. Három beültetési terv készült el a virágok pontos fajtáival együtt, melyek különböző megjelenésűek.

Homoki László kertészmérnök elmondta, hogy a tervezésnek határt szabott az óra kerete mellett a mutatók mérete, valamit a telepített virágok kezelhetősége egyaránt. Bármelyik terv is kapja a legtöbb szavazatot biztosan nagyon szép virágos számlapja lesz jövőre is a Virágórának.

(ÖKK)