Ha év vége, akkor buli, nem is akármilyen: a fehérvári belvárosban december 31-én, vasárnap este nyolckor kezdődik a Fehérvári Szilveszter a Zichy-színpadnál, ahol fellép Kátai Jr., Varning, DJ Embryo és a Discover Band. Újév napján pedig a hagyományos Szerencsehozó lencse rendezvény várja majd a fehérváriakat a Palotai kapu téren.

Jó barátok, jó kedv és jó zene – mi is kellene még egy fergeteges szilveszteri bulihoz? Székesfehérvár idén is jó hangulatú bulit kínál azoknak, akik a belvárosban búcsúztatják az óévet és köszöntik az éjfélkor érkező új esztendőt.

Az idei városi szilveszteri mulatságot nyolc órakor Kátai Jr. indítja. A fiatal dj több rendezvényen megmutatta már zenei stílusát, a fehérvári óévbúcsúztató rendezvényeknek is állandó fellépője – ezúttal is lendületes, táncoltatós slágerpartival érkezik a Zichy-színpadra.

Kilenctől egy feltörekvő fiatal dj, a főként elektronikus zenében mozgó Varning áll a keverő mögé, hogy szórakoztassa a közönséget. Aki jelen van a fehérvári éjszakai életben, már biztosan találkozott vele: lendületes és változatos szettjeivel emberek tömegeit képes megmozgatni, a legkisebb színpadokon is fesztiválhangulatot varázsol.

A Discover Band 22.10-kor érkezik és majdnem hajnali kettőig játszik a táncolni vágyóknak. A 2016-ban alakult zenekar célja, hogy a hetvenes-nyolcvanas évek hangulatával ajándékozza meg a közönséget: nemcsak a dalokkal, de a megjelenésükkel is ezt az időszakot idézik. Olyan együttesek, énekesek dalait játsszák, mint például az ABBA, az Ottawan, Eruption, Gloria Gaynor, Donna Summer, de a repertoárban szerepelnek Szűcs Judith és a Neoton slágerei is.

A szilveszteri mulatságot DJ Embryo zárja, aki háromig zenél a bulizóknak. A DJ Ernő Piaf néven is ismert lemezlovas az emelt szintű zenehallgatás legrégebbi székesfehérvári képviselője. Mindent tud a dalok egymás után helyezéséről, a pörgőstől a latinon át az örök kedvencekig, miközben mindig tudjuk, hogy ő zenél nekünk, és nem más – így lesz ez újév hajnalán is. A szilveszteri buli házigazdája ezúttal is Németh Gábor.

Részletes szilveszteri program:

20.00 Kátai Jr.

21.00 Varning

22.10 Discover Band

23.55 Köszöntő, himnusz

00.10 Discover Band

01.45 DJ Embryo

Székesfehérváron 2013 óta a Szerencsehozó lencse rendezvénnyel kezdődik az új év. A hagyományokat követve így lesz ez 2024. január elsején, hétfőn is, amikor az Alba Plaza előtti Palotai kapu téren várják a néphit szerint bőséget hozó lencsefőzelékkel a fehérváriakat. Az esemény ezúttal is a város önkormányzata, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár, a Lecsóház és az Alba Plaza együttműködésében valósul meg. A Magyar Honvédség gulyáságyúiban és a Lecsóház fazekaiban készülő ízletes főzeléket 14.00 és 16.00 óra között kínálják egy pohár meleg teával együtt.