Tabuk nélkül a méhnyakszűrésről címmel szerveznek ismeretterjesztő, felvilágosító programot a Városházán január 22-én, hétfőn 14.00 órától. Szülésznő és citológus szakember tart előadást a témában, lesz kerekasztal-beszélgetés arról, hogy a nők miért vállalják, illetve nem vállalják a vizsgálatot, valamint kiállítás mutatja be a petefészekdaganat kialakulását. A Székesfehérvári Mályvavirág Pont programja nyilvános és ingyenes, szeretettel várnak minden érdeklődőt!

A Székesfehérvári Mályvavirág Pont az Egészségfejlesztési Irodával közösen, a város Önkormányzatának támogatásával szervezi meg a programot 2024. január 22-én, hétfőn 14.00 órától a Városháza Dísztermében.

A köszöntőket követően Beszéljünk a méhnyakszűrésről címmel kezdődik előadás Bognár Beáta szülésznő és Erdélyi Nóra citológus részvételével. Ezután kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a nők motivációja és demotivációja kapcsán arról, hogy miért vállalják vagy éppen nem vállalják a vizsgálatot. Az eszmecserébe bekapcsolódik Zoltán Erika előadóművész, Séllei Györgyi szexológus, Molnár Krisztina védőnő, Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület a Családokért elnöke, Lakatos Gabriella, a Székesfehérvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Torma Hanna, az Óbudai Egyetem hallgatója. A Díszteremben kiállítás mutatja be a petefészek daganat kialakulását.

A nyilvános programsorozat az Európai Méhnyakrák Megelőző Hét keretében zajlik. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!