Bélszín carpaccio a Mephisto-keringőhöz, rozé kacsa fahéjas kalácson a Bohémélet Musetta keringőjéhez, pisztáciás tiramisu a Traviata pezsgőáriájához – szinte minden áriához más fogásokat kínál az opera fine dining augusztus 25-én, pénteken 19.30-kor Székesfehérváron, az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében. Tucatnyi ária a színpadon, hat olyan kóstoló a gyertyafényes, fehér asztalokon, amelyeket ezek az áriák ihlettek.

Különleges estét kínál az operabarátoknak az Öreghegyi Közösségi Ház az idei Aranybulla Művészeti Napok első napján, augusztus 25-én, pénteken. A program nyitányaként 18 órakor Léder-Puja Andrea (szoprán) és Kendi Lajos (bariton) operaénekesek, valamint Oláh Krisztián zeneszerző, zongoraművész vár minden zenekedvelőt a Budapest Opera Lounge műfajokon és korokon átívelő, „lazán exkluzív” műsorára: barokk áriák, francia sanzonok és nápolyi dalok hangzanak el új köntösben, a jazzharmónia-világba átültetve. „Egy felejthetetlen és merész utazásra invitálunk minden kalandra vágyót, a humor, innováció, improvizáció és szenvedélyek szárnyán!” – olvasható az est ajánlójában.

Az operai hangulatot folytatva 19 órakor nyílik meg Velich Rita Jászai Mari-díjas jelmeztervező és Velich Dóra Teo képzőművész A szellem misztériuma című kiállítása az intézmény kiállítótermeiben, Lantos Zoltán hegedűművész, valamint a Székesfehérvári Balett Színház táncművészeinek közreműködésével.

A tárlatnyitó után, 19.30-tól gyertyafényes, fehér asztalos opera fine dininggal folytatódik az este. Léder-Puja Andrea operaénekes „operafalatokkal” várja a közönséget: operaáriákat, és ezekhez recepteket válogatott össze, amelyekből kóstoló készült az est közönségének. A bevezetőben említett kacsa és bélszín mellett vegetáriánus és halétel is szerepel a menüben, és desszertből is kétféle szerepel a kínálatban. A műsorban elhangzó dalok karaktereit Léder-Puja Andrea és Kendi Lajos Velich Rita jelmezeiben jeleníti meg, Székely Attila zongoraművész közreműködésével. A koncert ingyenes, de a különleges, hat fogást felvonultató kóstoló belépőjegyhez kötött, regisztrálni a www.fehervariprogram.hu oldalon lehet augusztus 23., szerda 10.00 óráig.

(SZKKK)