Szombaton Tóvárosban szervezett egészségnapot az Egészségfejlesztési Iroda és az Önkormányzat a Tóvárosi Általános Iskolában. A szűrőnapon ezúttal is nagy volt az érdeklődés, a Tóvárosban élők EKG, kardiológiai, boka-kar index, COPD és általános állapotfelmérésen is részt vehettek.

A város hosszú évekkel ezelőtt indította el egészségfejlesztési programját, és ennek végrehajtására hozta létre az Egészségfejlesztési Irodát. Ennek a programnak a keretében tartanak szinte havonta különböző városrészekben szűrőnapot. Most szombaton a Tóvárosban élőket várták a Tóvárosi Általános Iskolába az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai. Az érdeklődés ezúttal is nagy volt az ingyenes szűrővizsgálatok iránt.

A jelentkezőknek lehetőségük volt EKG és más kardiológiai vizsgálaton, boka-kar index meghatározáson, COPD mérésen, testösszetétel és csontsűrűség mérésen, általános állapotfelmérésen, dietetikai és pszichológiai tanácsadáson részt venniük. Mészáros Attila, a városrész önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy Tóvárosból is ilyen nagy volt az érdeklődés és köszönetet mondott az Egészségfejlesztési Iroda munkatársainak, valamint a Tóvárosi Általános Iskolának, akik a helyszínt biztosították.

(Fotó: Kiss László)