Újabb kiemelt hazai megmérettetésen szerepeltek remekül a Fehérvár Küzdősport SE fiatal ökölvívói. Turós Arnold tanítványai közül hárman is a dobogó legmagasabb fokára állhattak a Pécsett megrendezett Utánpótlás Magyar Kupán! Különösen a vezetőedző fia, Turós Levente produkciója emelkedett ki a többi közül, mivel úgy jutott el a fináléig, hogy három mérkőzésen összesen nem töltött egy menetre való időt a szorítóban, mindhárom ellenfelét gyorsan kiütötte!

– A Diákolimpiát helyettesítő Utánpótlás Magyar Kupa a legrangosabb hazai viadal ma már, ez ad világos képet a válogatott edzői számára a keretek kialakítását illetően a különböző nemzetközi versenyeket tekintve. Idén öt versenyzőm lépett a kötelek közé, hogy bizonyítsa tehetségét. Azt hiszem, ez tökéletesen sikerült is.

A lányoknál serdülő 44 kg-ban Bajcsi Flóra mindamellett, hogy megnyerte a versenyt, bónuszként elhozta a legjobb mérkőzés különdíját is, pedig egy nagyon rámenős, agresszív ellenféle volt, de Flóra a technikai fölényét és intelligenciáját jól kihasználva szépen megoldotta ezt a feladatot.

Illés Nóra a juniorok között a 66 kg-os súlycsoportban az első menetben döntésre vitte a döntő mérkőzését, így ő is aranyérmes lett! Éppen úgy, mint Turós Levente, aki ugyancsak a juniorok között súlycsoportot lépett (66 kg), ezért kicsit hátrányból indult, ráadásul az egyik legnépesebb súlycsoportba került. Mindezek nem akadályozták meg abban, hogy végig gázoljon a mezőnyön, egészen a döntőig!

Az első napon egy számunkra ismeretlen versenyzőt ütött ki testen 10 másodperc alatt, majd a folytatásban, másnap egy válogatott társát szintén az első menetben ütötte ki egy májra mért kemény ütéssel. Ez ezért is nagy dolog, mert ebben a korban nem megszokott, hogy testütésekkel operálnak a versenyzők, mert nagyon kinyílik a védelem. Nem véletlen, hogy a négy napos verseny során 284 mérkőzésből csak Levinek sikerült ez. Az elődöntőben fél perc után két rászámolást követően a bíró beszüntette a mérkőzést így Levi úgy jutott a döntőbe, hogy még nem töltött egy egész menetet a ringben!

Az aranymeccsen egy másodéves válogatott versenyző, a súlycsoport legerősebbje (Bangó Roland, ESI) várt rá. Ellene is kiválóan kezdett Levi, magabiztosan húzta be az első menetet, köszönhetően annak, hogy egy-egy megrendítő ütéssel testen-fejen eltalálta elsőszámú válogatott társát. A második menetben viszont nagyon visszaesett a teljesítménye, úgy ütött mintha elfelejtett volna boxolni, így ez az etap el is ment. A harmadik menetben aztán taktikát váltva Levente visszaszerezte az előnyt és végül az ő keze lendült a magasba, megérdemelten nyerte meg a viadalt, kiemelkedően teljesített.

Nagy Zsófi (junior 52 kg) sajnos a selejtezőben kikapott megosztott pontozással. Önmagához képest nagyot javult, és szerintem a győzelmet is jobban megérdemelte volna mint ellenfele, de sajnos a pontozók másképp látták. Panka Dominik (junior 75 kg) a selejtezőben vereséget szenvedett.

Kiemelném, hogy nálunk a „gondolkodó ökölvívót nevelünk” mottó nem csak egy üres szólam, mert jól hangzik, versenyzőink valóban gondolkodnak a ringben és azon kívül is! Nagy Zsófi az ország 44. legerősebb iskolája, a Vasvári Pál Gimnázium tanulója, Bajcsi Flóra a Tóvárosi Általános Iskolába jár, Illés Nóra és Panka Dominik a Jáky-ban tanulnak rendészeti szakon, míg Turós Levi az Árpád-ban sportedzőnek tanul. Versenyzőink jó tanulók, jó sportolók! Én ebben hiszek! – hangsúlyozta a pécsi MK-verseny sikerei kapcsán Turós Arnold, az FKSE vezetője, szakmai munkájának irányítója.