Mint ismert, Székesfehérvár Önkormányzata átvette a Vidi Múzeum működtetését a labdarúgó klubtól. A részletekről pénteken délután a helyszínen tájékoztatta a sajtó képviselőit dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki ezt követően közösségi felületén is megosztotta a legfontosabb tudnivalókat.

„Városunk átvette a Vidi Múzeum működtetését, mostantól állandó nyitva tartással és élő legendákkal várjuk a futballtörténelem és a Vidi rajongóit! Az 1984-85-ös UEFA menetelés évfordulóján ismét „leigazoltuk” az akkori, legendás csapat négy játékosát: Csongrádi Ferenc, Szabó József, Borsányi István és Wittmann Géza a Vidi hazai meccsei előtt várja majd beszélgetésekre, fantasztikus történetekre és persze közös fotókra a szurkolókat a múzeumban! Megtiszteltetés, hogy igen mondtak a felkérésünkre!

A Stadionhoz kapcsolt Látogatóközpont és a Sóstó-túrák terén már nagy tapasztalatot szerzett Székesfehérvár Turisztika Kft. fogja a múzeum működését biztosítani, a stadiontúrákba is bevonva azt. A múzeumban, nyitva tartási időben jegyeket is lehet majd váltani a meccsekre. A nyitvatartási idő: keddtől szombatig minden nap, 9:00 és 17:30 között, illetve a hazai mérkőzések előtt 3 órával. Bízom benne, hogy rengeteg szurkolónk leli majd örömét a múzeumban, egyben biztatok mindenkit legyünk minél többen a vasárnapi, Loki elleni meccsen, szurkoljunk együtt a Vidinek!” – tájékoztatott Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.

(Fotó: Mátay Balázs)