Gyaloglással, futással, sportos programokkal avathatják fel a székesfehérváriak a város új közösségi terét. Az Alsóvárosi réten kialakított sétányokon október 28-án, szombaton 10 órától a közös bemelegítést követően, a Világ gyalogló (hó)nap eseményéhez csatlakozva indulnak nordic walking csapatok, valamint 10.15 órától a Székesfehérvári Futók Köre vezetésével futhatnak az egészségükért a csatlakozók.

Október 28-án, szombaton gyaloglók és futók vezetésével vehetik birtokba hivatalosan az Alsóvárosi réten elkészült új közösségi teret a fehérváriak. A Zöld Város – Fehérvár Tüdeje program keretébe megvalósult fejlesztésnek köszönhetően, a Bakony utca felől megközelíthető területen tágas sétányok és kisebb ösvények vezetnek keresztül-kasul a ligetes, parkosított területeken, ahol 15 hektárnyi területen telepítettek facsemetéket idén.

A fehérváriak a szombaton 10 órakor kezdődő ünnepélyes átadást követően sportosan avathatják fel az útvonalakat. Az aktív mozgás előtt szenior örömtánccal melegítenek be Arany Istvánné vezetésével, majd a résztvevők a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség (FeMSZISZ) tóvárosi, alsóvárosi, öreghegyi, kisfaludi, Béke téri, palotavárosi, alsóvárosi és Zichy ligeti nordic walking csoportjaihoz, valamint a Vörösmarty Mihály Lakótelepi Sportegyesület gyalogló klubjához csatlakozva járhatják végig az 1, 2, illetve 3 km-es útvonalakat. A sportos résztvevők a Honvéd Szondy György Sportegyesület Tömegsport Szakosztálya által vezetett Székesfehérvári Futók Körének tagjaival közösen futhatnak, kocoghatnak egészségükért az 1, illetve 2 km-es távon.

Az Alsóvárosi réten november 8-tól indulnak a FeMSZISZ díjmentes sportfoglalkozásai: szerdai napokon 15 órától a futókat, csütörtökönként 10 órától a gyaloglókat várják szeretettel.

(ÖKK)