A karácsonyi készülődés mellett számos újdonsággal várja olvasóit a Vörösmarty Mihály Könyvtár december 1-jétől. Az olvasók számára lehetőség lesz egyedi, kézműves naplók megvásárlására, de érkezik a QR-kódos adventi naptár és könyvajánlók is.

December 1-től három újdonsággal várja olvasóit a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Minden könyvtárban elérhetőek lesznek a kötészetük által elkészített egyedi, kézműves naplók. Ezeket A5 és A6 méretben 5000, illetve 2000 forintos áron vásárolhatják meg az érdeklődők. Az egyedi naplók az adventi időszak alatt lesznek elérhetők, és a vásárlók fontos közösségi célokat is segíthetnek, hiszen a befolyt összegből a Vörösmarty Mihály Könyvtár társasjátékokat szeretne vásárolni, melyeket egy új szolgáltatás keretében 2024-től ki is kölcsönözhetnének az olvasók.

A digitalizáció jegyében december 1-től QR-kódos, felolvasásokból álló adventi naptárat indít a VMK. A december 1. és 24. közötti időszakban minden nap kikerült egy plakát a könyvtárak ablakába, melyeken látható lesz egy QR-kód, amit beolvasva egy mese, egy vers, egy novella vagy éppen egy könyvrészlet szólal meg, amelyet az intézmény dolgozói olvasnak fel.

A QR-kódokkal ezentúl könyvjelzőkön is találkozhatnak az olvasók. A Vörösmarty Rádióval együttműködve a Vörösmarty Mihály Könyvtár rendszeresen mutat be könyveket a rádióban. Ezek a beszélgetések a www.vmk.hu oldalon, továbbá a QR-kódos könyvjelzőkön keresztül – melyeket a megemlített könyvekbe és szerte a könyvtárakban is elhelyeznek – is elérhetővé válnak.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár ezekkel az újdonságokkal és adventi programjaival is szeretné élményekben gazdagabbá tenni az adventi időszakot, valamint könyvekkel, zenei anyagaival is várja az olvasókat.