Az adventi időszakra ünnepi díszbe öltözött két buszmegálló a Várkörúton. Az ünnepi hangulathoz illő fehérvári fotókból készített fóliákat péntek délelőtt helyezték el a buszmegállókban, ahol a karácsonyi időszak alatt bárki megcsodálhatja őket. A karácsonyi fotópontokról a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Mészáros Attila alpolgármester.

A Székesfehérvár Városgondnoksága kollégái péntek délután kasírozással helyezték fel azt a karácsonyi díszítést, mellyel a mai naptól találkozhatnak a székesfehérváriak a Várkörút két buszmegállójában. Az ünnepi köntösbe öltöztetett buszmegállók az Önkormányzat tervei szerint fotópontként is szolgálnak majd az adventi időszak alatt, ahol szelfiket, látványos fotókat készíthetnek a járókelők és a várakozó utasok. A hétköznapokat megszínesítő ünnepi grafikákat és karácsonyi jókívánságot a Várkörúton, a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épülete, valamint a Család- és Nővédelmi Központ melletti buszmegállókban találhatják meg.

Mészáros Attila alpolgármester a helyszínen úgy nyilatkozott: a buszmegállók is részei azoknak az újdonságoknak, melyekkel a város szeretne kedveskedni a székesfehérváriaknak az ünnepi felkészülés időszaka alatt. „Szeretnénk kedveskedni és egy kicsit hozzájárulni az ünnepi hangulathoz és felkészüléshez, ezért a Városgondnoksággal közösen úgy döntöttünk, hogy az idei évben egy buszmegállópárt karácsonyi, adventi hangulatú matricákkal díszítünk.” – fogalmazott az alpolgármester, aki reményét fejezte ki, hogy elnyeri a tetszését a fehérváriaknak az ünnepi buszmegálló. Mészáros Attila elmondta, hogy amennyiben a visszajelzések kedvezőek lesznek, a jövő évben akár a város több pontján is kialakíthatnak hasonló, ünnepváró buszmegállókat.

A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. képviseletében Feketéné Kósa Krisztina vezetéstámogató divízióvezető-helyettes vett részt a buszmegállók bemutatásán.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)