Bár nehezen áll odébb a nyárias időjárás, október közepe van, így a fűtési szezon is startol. Október 15-től, vasárnaptól már melegek lesznek a radiátorok Székesfehérváron is. A SZÉPHŐ Zrt. csak ott nem indítja el a szolgáltatást, ahol ezt külön kérik. Érdemes a fűtőtesteket portalanítani, letisztítani, ezzel növelhetjük a hőleadást – olvasható a közműszolgáltató cég honlapján.

A társasházak már szeptember 15-től kérhették volna a távfűtés elindítását, azonban erre – vélhetően az enyhe időjárás miatt – senki nem tartott igényt.  Október 15-től, vasárnaptól azonban minden társasházban felmelegednek a radiátorok, hacsak a közös képviselő nem kéri ennek ellenkezőjét.

Érdemes letisztítani a fűtőtesteket, hiszen a radiátorokon – főként a bordázott részeken – összegyűlt por csökkentheti a hatékony hőleadást. Ajánlott mikroszálas törlőkendő vagy enyhe mosószeres víz használata, a durvább vegyszereket azonban nem ajánlják, mert azok károsíthatják a radiátorokat – olvasható a SZÉPHŐ Zrt. honlapján.

A közműszolgáltató cég tájékoztatja az ügyfeleit, hogy a hónap végén módosul az ügyfélfogadás: október 30-án, hétfőn a személyes és telefonos ügyfélszolgálat egyaránt 07.00 és 19.00 óra között tart nyitva. November 1-jén, szerdán, mindenszentek ünnepén azonban az ügyfélfogadás szünetel majd.