Augusztus 6-án, vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett szakokra. Az Óbudai Egyetem és a Kodolányi János Egyetem is várja fehérvári képzésekkel a jelentkezőket – az Alba Regia Műszaki Kar esetében akár duális képzés keretében is.

Ha valaki lemaradt a felvételi határidőről, vagy nem vették fel arra a szakra, amire szeretett volna járni, a pótfelvéteki eljárás során van még lehetősége a pótfelvételi eljárás keretében bekerülni a szeptemberben induló fehérvári szakok egyikére mind az Óbudai Egyetemen, mind a Kodolányi János Egyetemen.

Az Alba Regia Műszaki Kar öt alapképzésre – földmérő, mérnökinformatikus, gépész, műszaki menedzser, villamosmérnök szakra – hirdet pótfelvételit. Itt a nappali képzésre felvételt nyert hallgatóknak lehetőségük van duális képzésben is részt venni. Mesterképzésre is van lehetőség a fehérvári karon, itt a pótfelvételit a geoinformatikus, a mechatronikai mérnök, a mérnökinformatikus és a sportközgazdász (ÚJ) szakokra hirdette meg a felősoktatási intézmény. Az ÓE AMK alap- és mesterképzéseire államilag finanszírozott helyekre is lehet jelentkezni. Az ÓE Keleti Károly Gazdasági Kar szintén hirdet az összes fehérvári – szakán gazdálkodás és menedzsment Bsc, illetve a vállalkozásfejlesztési MA – nappali és levelező munkarendben pótfelvételit, azonban itt csak önköltséges képzésre lehet jelentkezni.
Részletek: www.amk.uni-obuda.hu

A Kodolányi János Egyetemen újdonság, hogy Székesfehérváron ismét elindul a kommunikáció- és médiatudomány szak, aminek komoly hagyománya van hiszen hazánkban elsők között (1993) kezdődött meg az oktatás ezen a szakon. A pótfelvételi eljárásban mindösszesen 3 felsőoktatási szakképzésre, 12 alap és 5 mesterképzésre lehet jelentkezni a felsőoktatási intézménybe a budapesti, székesfehérvári, illetve orosházi helyszíneken.
Részletek: www.kodolanyi.hu/felveteli

Jelentkezni kizárólag a www.felvi.hu honlapon elérhető elektronikus felvételi rendszeren keresztül lehet. Az űrlapok kitöltésére, a hitelesítésre a határidő 2023. augusztus 6. éjfél. A hitelesítést az Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával lehet megtenni. Részletes tájékoztató a www.felvi.hu oldalon olvasható.

(ÖKK)