Javítva némileg a közhangulatot is női kosarasaink vasárnapi, hihetetlen körülmények között elbukott olimpiai selejtezője után, a vb-és Eb-címvédő Hollandia 13-12-es legyőzésével bejutott a dohai vizes vb elődöntőjébe a magyar női vízilabda-válogatott, amely ezzel kvalifikálta magát a nyári, párizsi olimpiára! A mieink büntetőpárbajban kerekedtek a „tulipános” hölgyek fölé.

A szerencse most a mieinkkel volt, ám erre teljes mértékben rászolgáltak Mihók Attila és Cseh Sándor szövetségi kapitányok „védencei”, hiszen a találkozó jelentős részében vezettek, a hajrában rendre két góllal, és a legvégén is 8-6-ról egyenlített Hollandia.

A büntetőpárbajban mind az öt magyar lövés gólt ért, míg a hollandoknál az utolsó lövő hibázott, Magyari Alda védte Bente Rogge jobb sarokra tartó próbálkozását.

Tekintettel arra, hogy Spanyolország legyőzte Kanadát, a négy közé jutás egyben olimpiai kvótát is ért, ami azt jelenti, hogy ismét ott lesznek az ötkarikás játékokon férfi és női vízilabdázónk egyaránt. Az elődöntőben a késő esti olasz-görög meccs győztes lesz a mieink ellenfele.