Hivatalosan véget ért a fűtési szezon április 15-től, hétfőtől. Azonban a szokatlanul meleg napok után ismét hideg időjárás köszönt ránk, így aki kéri, jelezheti a fűtés meghosszabbítását az illetékes fűtési megbízottnak, lakásszövetkezetnek vagy közös képviselőnek – olvasható a SZÉPHŐ Zrt. honlapján. Dr. Cser-Palkovics András polgármester Facebook bejegyzésében szintén erre a lehetőségre hívta fel a figyelmet.

A lakások külön-külön nem, csak a háztömbök, a lakóközösség egésze kérheti a fűtéshosszabbítást. Fontos, ezekben az esetekben a leállás nem lesz automatikus, az erre vonatkozó igényt is külön jelezni kell a távhőszolgáltatónak.

A polgármesteri Facebook-bejegyzés az alábbiakban olvasható:

„Tisztelt Fehérváriak!

A mai nappal véget ér a hivatalos fűtései szezon! Arra tekintettel, hogy a következő 1-2 hétre kifejezetten hideg időt jósolnak, szeretném felhívni a távhős társasházak figyelmét a fűtési szolgáltatás hosszabbításának lehetőségére!

A közös képviselőn, lakásszövetkezeten vagy az illetékes fűtési megbízotton keresztül lehet jelezni, ha egy társasház lakói továbbra is kérik a távhős fűtést. Ezt az erre jogosultak gyorsan, könnyen megtehetik online a SZÉPHŐ felületén. Ha van ilyen igény, kérem, azt mielőbb jelezzék a SZÉPHŐ számára!

A karbantartási időszak minden társasházban csak május 15. után kezdődhet, addig ugyanis rendelkezésre állási időszak van, függetlenül attól, hogy igényeltek-e hosszabbított fűtési időszakot vagy sem, minden, távhőt érintő módosítási szándékról, felújításról, stb. előzetesen hozzájárulást szükséges kérni a SZÉPHŐ-től. Ezt is lehet azonban online intézni, és SZÉPHŐ-s kollégáim nevében kérem is, hogy ha lehetséges, akkor a tervezett felújításokhoz mielőbb, akár már most is kérjék a cég engedélyét, hiszen ezzel elkerülhető a „szezonvégi dömping”. Köszönöm!”