Semleges nézők számára remek kikapcsolódást, hat gólt, kiállítást, VAR-ozás után megítélt, majd ugyanígy visszafújt 11-est hozó mérkőzésen 3-3-ra végzett a ZTE ellen a Fehérvár FC a labdarúgó NB I (OTP Bank Liga) 7. fordulójában. A Vidi védelme ismét nem állt feladata magaslatán, ennek ellenére ahhoz, hogy nem tudott kétszeri vezetés után sem győzni, nagyban köszönhető Vad játékvezetőnek, aki minden szezonban hoz már hosszú évek óta 2-3 botrányos meccset, ez most az idei „kvótából” az egyik volt. Ez persze nem vigasztalja a fehérvári oldalt, amelynek ez a 2 pont még nagyon hiányozhat a végelszámoláskor.

Vidi 23 24 ZTE Vad VAR

Azt nem lehet állítani, hogy Vad elcsalta a meccset, mert a VAR-cunami jelentős része a szabályoknak megfelelő döntéssel zárult, a 11-es befújható volt, ha nem is egyértelműen volt az, a Tóth által kivédett büntető újra rúgatása sem volt teljesen jogtalan, ám ha minden 11-est újra rúgatnának annyi előremozdulásért, mint amennyire a Vidi kapusa megtette, akkor 5 büntetőből hármat meg kellene ismételtetni, a múlt év decemberében lejátszott vb-döntő büntetőpárbaja pedig még mindig tartana Katarban…

Vidi 23 24 Fiola3
Fiola, jogtalan kiállítása után szomorúan ballag le a pályáról

Fiola hibázott, mert rosszul vette át a labdát a vitatott szituáció előtt, amiből Szendrei megindult a hazai kapu felé, ám minden televíziós visszajátszás alapján egészen biztosan kijelenthető, hogy nem nyúlt hozzá Szendreihez, aki Serafimovtól és Fiolától zavartatva magától találta el bűngyengén a játékszert, majd esett hasra a 16-os vonala előtt. Az, hogy a VAR-os csapat mit látott, mi alapján erősítette meg Vad piros lapos döntését, azt azért jó lenne, ha megmagyaráznák ezek a derék „sasszeműek”. Mert ezzel alaposan belenyúltak a meccsbe, hiszen ekkor hátra volt még fél óra, ami végül 44 perc lett a hosszabbítással együtt!

Vidi 23 24 VAR2

Vad tehát legkevésbé sem volt jóindulatú a Vidivel, döntő faktor volt az ő és a VAR szobában ténykedő egység ügyködése.

De! A Vidi védelme továbbra is átjáróház, szinte minden második szélről érkező beadás, begurítás után mehetnek a piros-kékek közepet kezdeni. Ez elfogadhatatlan ezen a szinten. A támadásokkal nagy baj nem volt ezúttal sem, hiszen három gólt szerzett a gárda, ebből kettőt emberhátrányban.

Vidi 23 24 ZTE Karamoko gol1
Karamoko első találata Vidi mezben

Pozitív továbbá, hogy Karamoko és Kalmár is meglőtte első Vidis gólját, ráadásul Szabó Levente ugyancsak eredményes volt, immár másodszor, és nagyon jókor, a 99. percben.

A játékosok jelentős része hozzáállásban, küzdőszellemben is rendben volt most, bár azért láthattunk „takarékos” üzemmódban bliccelgetőket időnként, de nem ez volt a jellemző, csapat szinten, ez pedig jelen helyzetben feltétlenül értékelendő.

Vidi 23 24 ZTE SzaboL gol1
A Szabó gólja előtti pillanat a 99. percben – a labda a felső lécen landolt, a lepattanóra a Vidi támadója érkezett (27-es mezben)

Ezzel az 1 ponttal tovább inog Bartosz Grzelak alatt a kispad, s aligha tologatható tovább már az edzőváltás, mert most még két hazai meccse lesz egymást követően a fehérvári egyletnek, s nincs mese, a Kisvárda, majd az MTK ellen is csak a 3 pont lehet elfogadható.

Máté Csaba valószínűleg nem csupán szakmai érdeklődése okán nézte meg a meccset a helyszínen, ám itt (is) meg kell, hogy jegyezzem: ebben az állapotában a csapatnak bizonyított, kemény kezű, rutinos edzőre van szüksége, aki mentálisan, fejben gatyába tudja rázni a társaságot, márpedig Máté Csaba aligha felel meg ezeknek a kritériumoknak.

Vidi 23 24 ZTE TothB mezony
Az utolsó percekben még a kapus, Tóth Balázs is előre ment a pontrúgásoknál

Újabb izgalmas napok előtt áll a Vidi, amely vasárnap (október 1.) 15.00-kor a Kisvárdát fogadja a Sóstón.