Eddig legkevésbé sem a szurkolói elvárásoknak megfelelően erősített a Fehérvár FC labdarúgó csapata, több, mint 1 hónap alatt három játékost sikerült igazolnia, miközben csaknem csapatnyian távoztak keretéből. A harmadik szerzeményt ma jelentette be az átalakuló klub: Berki Marcell támadó, ám igen fiatal, mindössze 19 éves, így aligha lesz mindjárt megoldás csatárposzton, de kétségtelenül övé lehet a jövő.

Az új fiú igazából egyáltalán nem új, hiszen a Vidinél nevelkedett, majd U14-es bajnoki cím után 2018 nyarán igazolt a Red Bull Salzburghoz, aholegy darabig hasonló utat járt be, mint a szintén fehérvár, immár Liverpool-sztár, Szoboszlai Dominik, hiszen hozzá hasonlóan a másodosztályú fiókcsapatban, a Lieferingben kapott lehetőséget az erősödésre, rutinszerzésre felnőtt szinten, ifi létére.

A folytatás már nem egyezik Szoboszlaiéval, mert amíg ő előbb stabil tagja lett a Salzburgnak 18-19 évesen (majd Lipcsén keresztül mostanra Liverpoolig vezetett az útja), addig Berki nem várt tovább a lehetőségre, hogy számításba vegyék az RBS első csapatánál, inkább hazatért a Vidihez, éppen abban a reményben, hogy most ez jó lehetőség lesz neki a fiatalodó, formálódó piros-kék egyletben.

Az, hogy ez mennyire sikerül neki, csak menet közben derül ki, mindenesetre egy újabb olyan fiatal landolt a Vidi keretében, aki idővel kulcsjátékosa lehet, de talán már a következő idényben is megmutatja oroszlánkörmeit, hogy alkalmas is megfelelni az elvárásoknak.

(Fotó: Fehérvár FC)