Több, mint egy félidőn át kettős emberelőnyben játszva 3-0-ra verte az MTK-t a Fehérvár FC a labdarúgó NB I (OTP Bank Liga) 9. fordulójában, így ellépett a veszélyzónából. A piros-kékek a Kecskemétet megelőzve, a DVSC-re pedig 1 pontra felzárkózva a 8. helyen várják a válogatott szünet utáni, debreceni folytatást (október 22, vasárnap 15.30). A Vidi góljain Kalmár (2) és Katona osztozott.

A meccs elején az MTK összeszedetten, koncentráltan focizott, igyekezett bizonyítani, hogy nem fulladt ki a Fraditól kapott hatossal. Taktikájukkal nem sokat tudott kezdeni a hazai alakulat, amely próbálkozott ugyan, de körülményesen, pontatlanul szövögette akcióit, így komoly helyzetek egyik oldalon sem alakultak ki.

Vidi 23 24 MTK Kadar kiall
Kádár döbbenten nézi Bogár „iránymutatását”, és kezében a piros lapot, pedig járt neki…

Egészen a 19. percig nem történt igazán izgalmas dolog a pályán, ám ekkor a rutinos, korábbi sokszoros válogatott védő, Kádár Tamás nyújtott lábbal vette célba Kodro sípcsontját, Bogár Gergő játékvezető pedig azonnali pirossal kiállította. Jogosan… Ettől függetlenül az emberelőnnyel nem lett jobb a Vidi játéksa, sőt, a korábbi Vidis, Zsóri Dániel lépett ki gólhelyzetben, s ha Tóth Balázs nem tol bele hatalmas bravúrral ujjheggyel a labdába, akkor az a bal alsó sarokban pihent volna meg. Így csak szöglet lett belőle.

Talán ez volt az ébresztő Bartosz Grzelak együttese számára, mert ezt követően kezdett el felpörögni, majd miután a már sárgával rendelkező Thiam is odatalpalt Kalmár bal bokájára a 42. minutumban, ezért ő is kiállt, előbb jött két hazai helyzet, majd Katona Mátyás irgalmatlan nagy gól ragasztott Demjén kapujának bal felső sarkába, kilakoltatva onnan az esetlegesen ott tanyázó pókot…

Vidi 23 24 MTK Katona gol1
Már csak néhány méterre a „becsapódástól” a Katona-rakéta, ezzel vezetett a Vidi

A második félidőben kilenc emberrel sem adta fel a szépítés reményét az egyre fáradó MTK, a fehérvári egylet pedig időnként rákapcsolt, időnként csak passzolgatott kényelmesen, de így is növelte az előnyét az első gólban is szerepet vállaló Kalmár Zsolt szép lövésével. A végére teljesen felőrölte ellenfelét a minden tekintetben előnyben focizó Vidi, Kalmár bevágta a maga második, csapata harmadik gólját (a címlapképen), beállítva a 3-0-ás végeredményt.

Vidi 23 24 Kalmar orom
Kalmár egyre jobban játszik a Vidiben, most két gólt és egy gólt érő átadást jegyezhetett, illetve Thiam is vele szemben szabálytalankodott, mielőtt kiállították

Az eredmény alapján sima, a látottak alapján korántsem annyira gála-siker volt ez a vendéglátók számára, akik nem erőltették túl a gólszerzést, bár így is rúghattak volna simán egy hatost, de vagy a kapufa, vagy Demján hárított, vagy egyszerűen csak kimaradt a ziccer. Ezzel a győzelemmel fellépett a tabella 8. helyére a Fehérvár FC, amely a legközelebbi körben éppen ahhoz a Debrecenhez látogat, amely egyetlen ponttal előtte áll. Az önbizalomra most biztosan nem lehet panasz, hiszen egymás után két meccset húzott be a Vidi, amire a bajnokságban a 2021-2022-es bajnokság hajrájában, 2022 április végén, illetve május elején volt példa legutóbb (!!!), amikor Debrecen után hazai pályán a Honvédot is megverte. Mindez másfél éve volt…

Vidi 23 24 team taps1

Azt nézve azonban, hogy a piros-kékek az NB I-ben idegenben legutóbb tavaly október 29-én nyertek a Honvéd vendégeként, a hajdúsági derbin korántsem ők számítanak esélyesnek.

Jobban néz ki tehát az összkép, mint néhány hete, kezd magához térni a Vidi, ám a hibák továbbra is hibák, minden csapatrészben van min javítani. Ezekre most a 2 hetes szünet alatt lesz is egy kis idő.