Egyre ismertebb, sőt elismertebb – és már nem csak Székesfehérváron és környékén – a Zsigmond Lala Énekstúdió. Ez nem véletlen, ugyanis a Fehérvár Hangja egykori különdíjasa, Zsigmond Lala nemcsak gondos és jó énektanára több tucatnyi fiatalnak, de elindított egy olyan, hazánkban kuriózumnak számító, döntő többségében általános- és középiskolás énekestanoncokból álló csoportot is, amely évente minimum négy musicalt mutat be a közönségnek. Vasárnap délután és este – az éneksuli félévzáró gálájának keretében – egymás után kettőt is!

A Szépség és a Szörnyeteg klasszikus Disney meséjének, majd az osztrák-magyar császárné és királyné, Wittelsbach Elisabeth (Erzsébet), azaz Sisi életének és halálának történetét feldolgozó, sajátságos szemszögből bemutató művének zenés-táncos verzióját láthatta a Köfém Művelődési Ház telt házas közönsége, miután az éneksuli egyéni órákon pallérozódó énekesei felvezették egy-egy dalukkal a két előadást.

ZsigmondLala musical Szepseg2

Nem lesz meglepő, amit most írok: mindkettő hatalmas sikert aratott, vastapsot kapott a közel 300 nézőtől. Mégpedig jól megérdemelten, mert Lala és hú segítőtársa, a daragok koreográfusa, Kátai Ádám hétről-hétre aprólékos munkával készíti fel immár hagyományosan sikeresen az egyre népszerűbb musical csoport tagjait az aktuális bemutatókra, amelyekkel aztán az ország különböző településein is fellépnek, igény szerint.

Zsigmond Laláék az elmúlt 3 évben olyan sikerdarabokat adtak elő, mint a Rómeó és Júlia, a Légy jó mindhalálig, az Abigél, az ABBA musical, a Dzsungel könyve, a Rebecca, A padlás és a mostani páros, a Szépség és a Szörnyeteg, valamint az Elisabeth.

ZsigmondLala musical Elisabeth2

A mostani bemutatókat megtekintette Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila is, aki már évek óta visszatérő vendége a Zsigmond Lala Énekstúdió gáláinak és bemutatóinak.

(Fotó: Mátay Balázs)