Zsinórban az ötödik mérkőzését vesztette el a női kézilabda NB I-ben az Alba FKC, köztük a két kiesőhelyen álló csapat ellenit. A fehérvári egylet a reménytelenül utolsó, biztos kiesőnek tekinthető Kozármisleny vendégeként kapott ki szombat este 29-27-re, ezzel pedig már csak egyetlen pont választja el a már kieső NEKA-tól, ráadásul a hátralévő hét fordulóban sem éppen könnyen nyerhető találkozók várnak a (még?) Horváth Roland edzette társulatra.

A korábbi 20 találkozóján mindössze egyetlen győzelmet arató, a mostani kettővel együtt is csak 5 ponttal rendelkező sereghajtó újonc szinte végig vezetett, ennek ellenére a véghajrában, alig 2 perccel a befejezés előtt, 27-27-nél utolérte az AFKC, ám ekkor Kövér Lucát kiállították. A mislenyiek gyorsan visszavették a vezetést, majd Szemes kezében volt, de ott is maradt az egyenlítő gól, jobb szélről betörve tisztán lőtt, ziccerben, a kapusba…, hogy aztán fél perccel a végső dudaszó előtt Scheffer végképp eldöntse a találkozót. Arra maradt idő, hogy még egyszer eladják a labdát támadásban a széteső rózsaszín mezesek.

A gyenge színvonalú meccsen a kevesebb technikai hibát vétő és kevesebb labdát eladó Kozármisleny teljesen megérdemelten győzte le az egyre mélyebbre süllyedő fehérvári csapatot, amelynél gyorsan ki kell valamit találni, amivel a hölgyeket fel lehet rázni, mert csúfos lehet a hajrá, ha nem lesz semmiféle változás.

A következő körben, április 30-án, kedden 18.00 órakor a bronzért harcoló Mosonmagyaróvár, majd május 5-én, vasárnap 18.00 órakor a Kisvárda, egy közvetlen rivális érkezik a Köfém csarnokba. Az első mérkőzésen a jelenlegi AFKC szinte esélytelen, a másodikon viszont kötelező lenne a győzelem számára. Ha ez sem jön össze, alighanem el lehet játszani a gondolattal, hogy jó 30 év után újra a második vonalban lesz érdekelt a fehérvári együttes a következő idényben…