Székesfehérvár Önkormányzata idén is meghirdette a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj Pályázatot. A városban élő vagy a várossal szellemi kapcsolatban álló alkotók, kutatók és művészek április 30-ig adhatják be a pályázataikat.

A pályázaton részt vehetnek egyének, alkotók és alkotóközösségek az elméleti és az alkalmazott tudományok minden ágában olyan pályaművekkel, tervekkel, művészeti alkotásokkal, melyeket korábban máshol nem publikáltak és kiemelkedő szellemi értéket teremtenek, illetve tartalmaznak.

A pályázatokat 2024. április 30-ig lehet benyújtani. Az ösztöndíjak odaítéléséről, összegéről az alapítvány Kuratóriuma dönt. Pozitív elbírálás esetén az ösztöndíj átadását követően utalják át a megítélt összeg 50 százalékát, míg a másik felét a pályamunka elfogadását követően fizetik ki. A támogatás adómentes.

A díjat hagyományosan az augusztus 20-i ünnepségekhez kapcsolódó nyilvános kuratóriumi ülésen adják át. Az ösztöndíjjal kapcsolatos információ Percze Ilonától, a kuratórium titkárától kérhető az alábbi elérhetőségeken:

Tel: 06 70 66 99 041
E-mail: percze.ilona@pmhiv.szekesfehervar.hu

A pályázati adatlap és a felhívás ITT tölthető le!