Hazai pályán 1-1-es döntetlenre végzett a Zalaegerszegi TE FC ellen a Fehérvár FC a labdarúgó NB I 29. fordulójában, így bár előnye 4 pontra csökkent a Paksot 5-0-ra kiütő Puskás Akadémia előtt, utolérte és négy körrel a szezonzárás előtt jobb gólkülönbségével megelőzte a rendkívül rossz passzban lévő Paksot, fellépve a bajnoki táblázat 2. helyére!

A tavaszi eredmények alapján az első két helyen álló alakulat csatáját a Vidi kezdte jobban, de a „zete” kapujában Dombó háromszor is nagyot védett, így nem került korán komoly hátrányba csapata. Hiába próbálkozott jóval többet a hazai egylet, nem tudott betalálni, miközben egy kontra végén Mance kishíján igen, de mellé lőtt nagy helyzetben a védők közül kilépő horvát csatár.

Vidi 23 24 ZTE Karamoko ziccer

A második játékrészben sem változott a meccs képe: a piros-kékek próbálkoztak, de a gól nem jött, pedig a korábban szoros őrizete okán keveset mutató Karamoko már a kapussal állt csak szemben, de nem lőtte be a ziccert, inkább Stefanellivel akart gólt lövetni, csakhogy elrontotta a végén az átadást, majd egy hasonló szituációban rosszul célzott, miközben a zalaiak részéről Mance lőtte fölé a játékszert Fiola beforgatása után, a felső léc közreműködésével.

Vidi 23 24 ZTE Karamoko 11

A hajrához érve megtört a jég: a 70. percben Karamoko ismét kilépett, kicselezte Dombót, de a ZTE kapusa felborította, az egyértelmű 11-est a VAR is megerősítette, hogy aztán Christensen magabiztosan értékesítse a büntetőt, majd rohanjon az ultrák elé ünnepelni.

Vidi 23 24 ZTE Christensen gol

A 77. minutumban eldőlhetett volna minden, Gergélyi nagy bedobását követően Sigér elé pattant a labda, aki egyből rátűzte, Dombó pedig úgy tudta csak kiütni, hogy az éppen a berobbanó Stefanellit találta meg, a kis argentin támadó középpályás pedig futtából, négy méterről a kapu mellé stukkolt.

Vidi 23 24 ZTE Stefanelli ziccer

Az újabb kihagyott ziccer megbosszulta magát, mert a vendégek egy talált góllal egyenlítettek a 86. percben! Schön csatázott a labdáért a jobb oldalon egy zalai játékossal a saját térfelén, nagyjából az ötössel egyvonalban, fedezni próbálta a játékszert, de ki is rúghatta volna, bedobásra vagy próbálhatott volna felszabadítani. Nem tette, a ZTE játékosa hátulról kicsit meglökte, Schön elesett és estében kézzel ért a labdába, nyilván azt hitte, a játékvezető fújni fog és ő szabadrúgást kap. Fújt is Csonka spori, de ellene ítélt kezezés miatt. Aztán, ahogy lenni szokott, a Németh által beívelt labdát Safronov a kapuba fejelte, kiegyenlítve az állást, beállítva az 1-1-es végeredményt.

Nem kérdés, a Vidi ellenfelének ajándékozott egy pontot, azaz kettőt vesztett, ennek ellenére fellépett a bajnoki tabella 2. helyére, mivel gólaránya jobb, mint az ugyancsak 50 pontos Paksé.

A következő fordulóban, április 28-án, vasárnap 15.15 órakor a matematikailag még bennmaradásra esélyes, de erre gyakorlatilag nem sok sansszal rendelkező Kisvárda otthonába látogat a fehérvári egylet.

(Fotó: Mátay Balázs)